zaterdag 24 september 2011

Bezoek Thomas en Karen: Yosemite camping part 1

Thomas en Karen, 2 ex-collegae van Olivier zijn aan de bekende tour van California bezig en dit weekend rijden we hen tegemoet om samen een weekend in Yosemite te kamperen...
 Zij eindigen hun rondtrip aan de Westkust met een bezoek aan Yosemite en later nog een verkenning van San Francisco alvorens huiswaarts te vliegen.

Vrijdag 23 september 2011

We ontmoeten Thomas en Karen in Mariposa, het laatste dorpje voor het park en rijden samen verder naar onze kampeerplaats juist buiten het park voor onze eerste avond. Na het opzetten van de tenten en het aansteken van de grill, kunnen we gezellig bij het kampvuur bijpraten over de laatste nieuwtjes in Belgie.

Zaterdag 24 september 2011

's morgens vroeg uit de veren, want de zon is al van de partij en we hebben veel op het programma staan. We laten de vallei nog even links liggen en rijden helemaal naar boven, de Tioga pas op, want we hebben last-minute nog een kampeerplaats kunnen vastleggen in Tuolumne meadows.

Natuurlijk stoppen we onderweg aan de vele scenic viewpoints en aan Olmstedt point strekken we even de beentjes en wandelen over het slipperige zanderige graniet naar de top van de dome voor een mooi zicht van Half Dome en Tenaya Lake.


Daarna zoeken we onze kampplaats op, zetten al de tenten op en laten de auto's even achter.

Vanaf de campground vertrekken er een aantal mooie wandelpaden en wij besluiten om naar Elizabeth lake te gaan, een hike van 4.6 miles (7.4 km) heen en terug.


Halverwege de wandeling zien we een onweer naderen, maar we gaan toch nog door tot aan het meer. Achteraf bleek dit een goede beslissing te zijn, want het onweer waait zonder veel schade over en buiten het preventief uithalen van onze regenjassen, viel er niks meer te beleven.


Door het onweer is het wel wat frisser geworden, dus proberen we terug warm te krijgen door een paar springfoto's te maken aan Elizabeth lake alvorens terug het riviertje over te steken en terug te keren naar onze kampplaats.


Na mijn voedselvergiftiging in Peru ben ik blij dat deze hike heel vlotjes is verlopen, want voel me af en toe nog wat slapjes. Bovendien hebben we met een paar vrienden afgesproken om iets aan onze conditie te doen en minstens 2x per week een fysieke activiteit te doen, dus deze 2,5u wandelen telt zeker al mee voor het 'gezondheidsprogramma' :)


We eten wat trailbars als vier uurtje en besluiten om nog even aan sightseeing te doen en rijden verder op de tioga pass naar Mono Lake, met de gebruikelijke stops onderweg om de mooie zichten op de meertjes en bergen in ons op te nemen.


Met vieren in een Ford mustang kruipen, blijkt een uitdaging te zijn, vooral om Olivier op de achterbank te laten zitten met zijn knieen tegen zijn kin :). Maar zoals het goede gast/gidsen betaamt, zitten we met de glimlach achterin en laten aan Karen en Thomas het voordeel om zoveel mogelijk rondom rond te kunnen kijken tijdens de rit. We hadden alleszins veel plezier in de auto tijdens het terugrijden naar Tuolumne meadows!


We hebben stilaan toch redelijk veel honger gekregen van een ganse dag rondtrekken... Gelukkig hebben we de frigobox volgeladen met veel lekkers en Olivier maakt een royale maaltijd klaar met de gemarineerde 'Fred's' steak als beer lokker, maar we hebben geen succes aangezien het vlees in een mum van tijd verorberd is en er enkel een paar vleesrestjes overblijven op de grill...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten