woensdag 28 september 2011

bezoek Thomas en Karen: San Francisco Hippie town

2e dag San Francisco...Alle andere toeristische trekpleisters staan vandaag op de checklist.

In de voormiddag hangen we rond op Pier 39 en amuseren ons in de verschillende winkeltjes...


En natuurlijk kunnen we het niet laten om eens een kijkje te nemen in de Biscoff koffieshop, de eerste van de Lotus keten, en we zijn meer dan content dat we hier (en binnenkort in heel de bay area) speculooskoekjes kunnen kopen en zelfs speculoospasta, jaja!


Dan gaat de sightseeing verder langs Fisherman's wharf waar we rond de middag in bakkerij Boudin de gekende clamshowder in breadbowl naar binnen spelen.


Thomas en Karen hebben morgen ook nog een dag San Francisco op het programma staan met onder andere een bezoek aan Alcatraz, zodus laten we de cable car en andere toeristische trekpleisters over voor morgen...

We springen terug in de auto en na een korte stop aan Lombard street, rijden we richting het Haight Ashbury district.


We nemen de kortste weg, wat betekent dat we een aantal hele steile straten op en af rijden en zo ook even de kwaliteit van de mustang testen en ondertussen nog veel te zien krijgen in downtown.


De Haight Ashbury buurt straalt nog echt de hippie stijl uit en het is hier ideaal om te zoeken naar wat vintage kledij of een paar anarchistische boeken, noem maar op... dus snuisteren we hier nog een paar uurtjes rond. Gewoon al rondwandelen in Haight street is een belevenis op zich, de ogen de kost gevend met rondkijken naar de origineel gedecoreerde huizen en af en toe valt er ook een origineel geklede  yuppie in het straatbeeld op te merken.


Ik ga met mijn gasten nog even ene drinken in een bar in het aangrenzende Mission district (de uitgaansbuurt van SF) en laat ze dan onder hun tweetjes gezellig dineren om ze de kans te geven om hun belevenissen te bespreken van de voorbij dagen of hun beklag te doen over hun gids :).

Deze avond heb ik met de meiden van Belgica afgesproken om te gaan eten in een Afrikaans restaurant en we sluiten de avond af met een karaoke sessie tot in de late uurtjes, waar de mannelijke eega's ons na veel twijfelen toch komen vergezellen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten