donderdag 22 maart 2012

PRIE graduation

Olivier heeft besloten om nog wat langer student te zijn en heeft zich ingeschreven dit winter quarter om een programma op de Stanford Graduate Business School te kunnen volgen.




Olivier heeft geluk en wordt geselecteerd om deel te nemen aan het deeltijds programma: Program in Innovation and Entrepreneurship PRIE  (tegenwoordig beter bekent als Ignite)
Stanford Ignite is a nine-week, part-time certificate program that teaches innovators how to formulate, develop, and commercialize their ideas. Participants will learn core business skills and experience working on a team to develop a business plan around a new product or service for an existing organization or a new venture.
De lessen gaan door van januari tot maart en dus is het nog drukker als anders en krijg ik hem niet veel meer te zien, aangezien ze steeds vergaderen voor het creëren van een 'fictieve' start-up.

Gelukkig heeft Olivier al snel door dat het wijzer is om zijn vrouw te betrekken bij de sociale meetings, in plaats van iedere keer veel te laat en lichtjes beschonken thuis te komen en het proberen uit te leggen... :)

Zo leer ik ook een aantal nieuwe toffe mensen kennen zoals Antoine, een excentrieke Nederlander, Daniel, de Spaanse casanova en nog meer Italianen, Amerikanen en Indiërs. 


Olivier moest 2 dagen geleden als eindexamen zijn presentatie (sales pitch) doen voor echte Venture capitalists, dus de boog stond nerveus gespannen en al de adrenaline en stress moest natuurlijk weggedronken worden in hun favoriete bar.


Vandaag is het het einde van het programma met een dinner en diploma uitreiking. Iedereen neemt zo fier als een gieter zijn diploma in ontvangst en we laten het buffet ons goed smaken. (naar Amerikaans gewoonte is het buffet spijtig genoeg al gedaan om 9pm en worden we buitengekuist) Dus gaan we met heel de bende opnieuw vieren in Nola's en Scotty's in Downtown Palo Alto.


Ik moest Olivier overtuigen om voor de gelegenheid zijn kostuum aan te trekken ipv van zijn standaard flipflops en korte broek, maar als trade off verplicht hij mij om een kleedje aan te doen...
dus Tadaa, een zeldzaam zicht... Mr. & Mrs. Gevaert all dressed up :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten