zondag 4 maart 2012

Belgica skitrip

Naar jaarlijkse traditie organiseert de Belgische studentenclub een skiweekend in Tahoe.
Vorig jaar zaten we aan de zuidkant, in Heavenly, dit jaar trekken we naar de noordkant en gaan skiën in Squaw en Alpine Meadows.


Voor het gemak, aangezien al de helft van de groep een seizoenspas heeft en in de Stanford cabin is geweest, blijven we ook deze keer in de chalet aan de achterkant van Alpine Meadows. Olivier heeft echter 's zaterdags nog les in Stanford, dus hij komt een dagje later opgereden.

Zaterdag 3 maart 2012

De eerste dag van het weekend trekken we naar Squaw valley. Aangezien we al een paar keer gaan skiën zijn in hetzelfde skigebied, splitsen we de groep op in de first-timers en de 'anciens'.  Ik ben alleen vandaag en blijf bij de 'newbies' om rustig wat rond te skiën. Het duurt even voordat iedereen zijn skis en dagticket heeft, dus staan we pas tegen 10.30 op de piste.


Als we aan de Shirley lake area komen, zien we een fotograaf staan op de piste en we kunnen het niet laten om met de bende een hilarische photoshoot te houden. Daarna keren we terug naar de Gold Coast lodge om op het terras in het zonnetje ons middageten op te eten.




Na een trage start in de morgen, skiën we gans de namiddag tot de laatste lift stopt en verzamelen we met heel de bende aan 'Le Chamois' outdoor bar om wat bier en wafels te verorberen alvorens terug te keren naar de chalet.


Olivier arriveert juist op tijd voor het avondeten en we vullen de avond met een paar rondjes Weerwolven te spelen.


Zondag 4 maart 2012

De volgende dag gaan we met z'n allen naar Alpine Meadows. Sinds dit jaar is Alpine Meadows overgekocht door het grotere Squaw (en er zijn plannen om de twee gebieden te verbinden), waardoor we met dezelfde skipas in beide skiresorts kunnen gaan skiën. Dit maakt het voor iedereen wat interessanter, want de gebieden zijn op zich niet zo groot en de ervaren skiër heeft op een paar dagen wel alles gezien, dus een extra gebied voor wat afwisseling is mooi meegenomen.


Het is onmogelijk om met de ganse groep bijeen te blijven, maar we spreken af om met z'n allen 's middags te eten en even uit te rusten.


Iedereen amuseert zich en we hebben zoals al heel het seizoen prachtig weer, dus iedereen vertrekt met een glimlach en vermoeide benen terug naar huis.


Op de terugweg proberen we te coördineren om met een aantal auto's in Sacramento te stoppen om iets te eten, maar dit loopt in het honderd en uiteindelijk stoppen we zelf aan een pizzeria om onze hongerige magen te stillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten