zondag 26 februari 2012

Point Reyes en Stinson Beach

We trekken vandaag naar de North bay en maken tegen de middag onze eerste stop in de Marine headlands, deel van het Golden Gate NRA, om de vernieuwde Conzelman road op te rijden tot aan Hawk hill, waar je een heel mooi zicht hebt op zowel de zee als op de beroemde brug en de skyline van San Francisco.


Het voordeel van de winter is dat je eindelijk verlost bent van de mist die normaal steeds een deel van San Francisco en de kust bedekt. Door de 'koudere' temperaturen in de central valley wordt de mist niet meer aangetrokken ( warme lucht stijgt etc.) en blijft de constante mistbank 10km in zee hangen. Wij profiteren van de gelegenheid om nog eens highway 1 verder noordwaarts te volgen via Muir beach, naar Stinson beach. Vorige keer dat we hier reden hebben we letterlijk niks gezien door de mist, nu is het een mooie heldere dag en krijgen we een mooi stuk kust te zien.


We stoppen ook aan Stinson beach om even te beachcomberen, zwemmen zit er niet in, want deze waters zitten vol met witte haaien naar verluidt en het water is al niet te warm , reden te meer om gewoon rustig op het strand te zitten.


Het is de ideale moment om onze beentjes even te strekken na 2 uur rijden en even uit te waaien...


Daarna rijden we verder langs Bolinas naar Point Reyes National Seashore, waar we rond half 4 aan het Bear Valley visitor center toekomen.


Het is al laat, maar vanaf het Bear valley visitor center beginnen we nog aan de wandeling naar de top van het hoogste punt in het park: mount Wittenberg.

MT. WITTENBERG LOOP (approx. 8 km / 5 mi.)
One-to three-hour hike. A steep 400 meter (1300 feet) climb to the highest point in the park (426 m / 1407 ft), with views of the Seashore and Olema Valley. The loop passes through a mixed Douglas fir and oak forest and several open meadows. Start at the Bear Valley Trailhead and follow the Bear Valley Trail south for 0.3 km (0.2 mi.). Turn right on to the Mt. Wittenberg Trail and climb all the way to the top. From here, one may turn north along the Z Ranch Trail and then follow the Horse Trail back to the trailhead. Or continue along Mt. Wittenberg Trail to the junction with the Meadow and Sky trails, and then return to the Bear Valley Trail via the Meadow Trail.

If time permits, consider returning via the slightly longer Meadow Trail to form a 5.4 mile loop (vs the Wittenberg Trail's 4.7 mile out-and-back distance). The Meadow Trail offers a more gradual descent that includes travel through a lengthy, sun-bathed meadow for which it was named.

We zijn nog geen 100 meter ver en de weg wordt ons al versperd door een reiger... Geweldig toch dat je hier in de bay area nog zoveel flora en fauna van dichtbij kan bewonderen. We wachten even tot meneer op het gemak van het pad afgaat en beginnen dan met de steile beklimming naar de top van de heuvelrug.


Echter wanneer we na een uurtje wandelen boven komen, is het zicht eerder teleurstellend want we krijgen geen mooie vergezichten als we eenmaal boven zijn want zelfs op de top staan er nog teveel bomen in de weg. Er heeft zelfs iemand op het laatste bordje naar de top een bericht gekrast om aan te geven dat er daar niks te beleven valt :)


Maar we besluiten van de lus verder af te maken en via het skytrail en meadow trail terug naar beneden te wandelen. Wanneer we op het skytrail zijn krijgen we eindelijk de zee te zien, Drakes bay en de uitstekende punt van Point Reyes met de vuurtoren.


We mogen niet meer te lang treuzelen want het is nog steeds winter en de zon gaat redelijk snel onder. Rond half 6 staan we terug aan de auto en kunnen we de 2u lange rit in de avondschemering naar huis aanvatten.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten