vrijdag 10 februari 2012

bezoek Ann en Raf part 1: San Francisco

Ann en Raf komen deze maand een weekje op bezoek, Jeuh!

woensdag 8 februari 2012

op de middag ga ik ze oppikken aan de luchthaven. Ze komen toe met hun warme winterjas aan, want in Zaventem was het -8 graden toen ze vertrokken. Ik sta ze op te wachten in mijn T-shirt en met zonnebril op :)

Nadat we de koffers thuis hebben afgezet, maken we nog een korte wandeling op de Stanford campus voordat ze crashen van de jetlag.


We hebben zelfs nog geluk dat we juist voor sluitingstijd gratis naar het uitkijkplatform in de Hoover Tower mogen gaan, waar Ann en Raf meteen een goed overzicht krijgen van Stanford.

donderdag 9 februari 2012

De eerste dag van de tweedaagse tour "best of San Francisco" staat vandaag op het programma. We volgen de route van de 49 miles scenic drive. Via de oceaan rijden we de stad binnen en waaien even uit met een wandeling aan suthro baths.


Het is prachtig weer, moeten zelfs oppassen voor zonnebrand, geen wolkje of mist in de lucht... 20 graden en dat voor begin februari. Zelf heb ik nog nooit zo'n helder zicht gehad in de bay area. De ideale gelegenheid om de bekende brug van San Francisco langs alle kanten te bekijken.


We gaan ook een stukje wandelen over de Golden Gate bridge en komen andere Raf (nog een Belg die op Stanford zit) tegen die zijn vriendinnetje ook juist rondleidt in SF. What are the odds :)


We amuseren ons te pletter met grappige foto's te maken en met over de reling te turen naar de skyline van San Francisco en naar het koude water 70m onder ons, we spotten zelfs dolfijnen!



Op de middag waren we van plan op het terras van 'la terrasse' te gaan lunchen, maar we hebben pech, want dit restaurant in Belgische stijl blijkt een week geleden definitief gesloten te zijn, dus gaan we maar de safeway aan de marina binnen voor wat vers gemaakte broodjes en eten deze op aan een bankje aan de bay.


Daarna steken we via de typisch steile straten van San Francisco door naar de painted ladies die in het zonlicht baden en zelfs op Alamo square liggen er al een aantal mensen in het gras te genieten van dit ongewone lenteweer.


We vervolgen onze tour door downtown, langs Chinatown en Coit tower om dan huiswaarts te keren na een laatste stop aan Twin Peaks waar Ann en Raf echt onder de indruk zijn van het zicht.


vrijdag 10 februari 2012

Ann en Raf gaan deze voormiddag Alcatraz bezoeken en het is echt gevangenisweer, hele dichte bewolking en regen, een enorm contrast met gisteren.


Ik drop ze af en heb geluk om nog een parking te vinden waar de early bird rate van toepassing is. Daarna spring ik op de cable car om zo richting Mission bay te geraken om daar een Belgische vriendin te bezoeken waaraan ik beloofd had, al een jaar geleden, om eens binnen te springen tijdens een van mijn toertjes in SF.

Maar eerst ga ik op stempeljacht in het financial district, daar is er nog een office van de NPS dat pas verhuisd is van Oakland naar SF en waar er nog een aantal stempels te verzamelen zijn die ik nog niet had. Een heel verhaal op zich om deze vast te krijgen (zie NPTC)

Dan op de koffie bij Ann (ja nog eentje, lekker verwarrend), waar ik vanuit haar appartement eerst nog een mooi zicht heb op de baai en de baybridge, maar het weer verslechtert en op den duur kan ik enkel nog de eerste pilaar zien! Dat moet daar plezant zijn op Alcatraz, soit zo hebben ze tenminste een echte beleving van hoe koud en nat het daar moet zijn geweest als gevangene... :)


Als Ann en Raf terug aan de kade staan, ga ik ze oppikken en gaan we te voet verder naar Fisherman's wharf om de zeeleeuwen te bezichtigen op pier 39 en om de bekende dish van SF te eten: clamshowder in een sourdough breadbowl (zuurdesembrood). We amuseren ons ook in de plaatselijke souvenirwinkeltjes met het zoeken naar grappige kadootjes.


Wanneer we aan de eerste opstapplaats van de cablecar line in Hyde street toekomen, zien we daar een hele lange lijn staan (eerder voor tijdens hoog seizoen, niet normaal in februari), blijkt dat er een aantal karretjes in onderhoud zijn en er iets mis is met de kabel. Er wordt ons meegedeeld dat de volgende cable car maar tot aan China town rijdt ipv all the way to market street, moet dat toch lukken zeker dat wij juist van plan waren om naar china town te gaan! We steken de ganse rij voorbij en bemachtigen zelfs nog zitjes aan de buitenkant.


We kuieren wat rond in Chinatown, eerst op Stockton street waar alle 'eetwaren' winkels zijn, we krijgen de vreemdste vleeswaren en rare vissen te zien, het doet nog juist niet mijn maag binnenste buiten draaien. Daarna verder naar Grant avenue, waar de souvernir/kitsch winkeltjes zijn... Morgen is het de nieuwjaarsparade in de stad (chinees nieuwjaar welteverstaan) en we zien hier en daar al wat vuurwerk en lampionnetjes te koop.


Het is ondertussen al 3-4u in de namiddag en we besluiten om de cable car op California street even op en af te springen om tot aan de 'Top of de Mark' cocktailbar te gaan, want van al dat citytrippen hebben we dorst gekregen en we willen natuurlijk iets drinken op een plaats met een mooi uitzicht.


Half tipsy springen we terug de cable car op en hangen uit te waaien aan de buitenkant :)
We vinden gelukkig de auto nog terug en keren huiswaarts naar Palo Alto waar we bij de italiaan gaan eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten