zondag 12 februari 2012

bezoek Ann en Raf part 3: Yosemite

Gisteren zijn we in het donker tot aan de ingang van Yosemite gereden en dus hebben Ann en Raf geen flauw idee waar we ons bevinden en zijn ze 's morgens al door het raam aan het turen om een indruk te krijgen van de bergen :) Wij laten ze nog even in spanning wachten en zwijgen wijselijk over het feit dat ze straks nog hun ogen de kost gaan geven. Het is winter in Yosemite, maar dit jaar is er totaal nog niet veel sneeuw gevallen en zelfs een deel van de watervallen lopen nog...


We beginnen de dag bij tunnelview en stoppen dan een eerste keer aan Bridalveil falls om tot aan de voet te wandelen. In de schaduw hebben we onze handschoenen en muts van doen, maar in de zon begint het al een aangenaam trui-weertje te worden.


Er is totaal niet veel volk in de vallei want het is te koud om te kamperen en al het wildlife is in hun winterslaap. Af en toe komen we wel een eekhoorn of een hert tegen. We parkeren de auto en wandelen op ons gemak naar het visitor center en verder naar Yosemite falls.


Daarna beginnen we aan het eerste stuk van het mist trail en gaan tot de eerste voetbrug waar we een blik op Vernal fall kunnen werpen. We wandelen niet verder want de zon begint al te zakken en de trappen zijn reeds afgesloten voor de winter en volgens de rangers is het John Muir trail vol ijs en redelijk gevaarlijk.

We keren dus maar terug en amuseren ons aan het begin van het trail met op een paar grappige rotsformaties te klimmen en onnozele poses te houden.


Nu dat onze wandeling wat korter uitvalt dan voorzien, besluiten we om nog voor zonsondergang tot aan de Mariposa grove te rijden om aan Ann en Raf de sequioa's te laten zien, want de grove is ook nog open door de milde winter.


Als het begint te donkeren rijden we richting de central valley en komen in Madera terecht waar we een hotel nemen en gaan eten in een steakhouse. De frisse berglucht heeft onze honger aangewakkerd, maar wanneer we de steak voorgeschoteld krijgen, moeten we toch even slikken van de portie en kunnen we niet anders dan ons te overeten. Wanneer we buiten komen is het aan het stortregenen (wat wilt zeggen dat het sneeuwt in Yosemite, mogen wij even van geluk spreken dat we telkens goede timing gehad hebben qua weer).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten