maandag 13 februari 2012

bezoek Ann en Raf part 4: Koetjes kijken

Vandaag gaan we rondrijden in de Central Valley op zoek naar boerderijen. Ann en Raf hebben ook een boerderij in België en zijn geinteresseerd om te zien hoe ze het hier in Amerika aanpakken.

In plaats van de autosnelweg op te rijden , rijden we nu dwars door de weidse vlakte en fruitgaarden tot we koeien spotten. We stoppen bij een melkveebedrijf en Ann en Raf geraken al snel in gesprek met de boerin (nadat deze bezorgd buiten kwam kijken omdat ze dacht dat we van Gaia of de inspectie waren) en krijgen uiteindelijk een rondleiding.


Daarna gaan we verder zuidwaarts en stoppen aan de Harris Ranch feedlot in Coalinga, vlak naast de I-5 waar er duizenden koeien bij elkaar staan (wat de doordringende geur van koeienmest verklaart die in de auto binnenkomt via de ventilatie tijdens iedere rit naar Los Angeles).


Maar hier zijn we niet totaal welkom en worden weggejaagd. Blijkbaar hebben ze hier een paar weken geleden een aantal aanslagen gehad van PETA (amerikaanse Gaia) of ALF (animal liberation front) en is sindsdien alles hermetisch afgesloten en zijn de rondleidingen afgelast.

Harris Ranch is de grootste vleeskweker aan de westkust en levert de meeste hamburgers voor In-n-Out, Mc Donalds en andere fastfood ketens alsook het betere vlees in de supermarkt.

Om een indruk te krijgen van dit bedrijf, bekijk hun virtual tour:


Ondanks het feit dat we niet veel kunnen zien, zijn Ann en Raf toch onder de indruk en als consolidatie gaan we dan maar een goede steak eten in het Harris Ranch restaurant.


Daarna steken we door naar de kust, en stoppen af en toe nog eens langs de weg om naar de koetjes te kijken...


We passeren Paso Robles en dit is alweer een hele goede wijnstreek, dus stoppen we aan een van de eerste wine tasting rooms die we tegenkomen: J.Paul Rosilez winery om voor de tweede keer deze week wijn te proeven :)


En we hebben geluk want we zijn een van de weinige klanten vandaag omwille van het grijzere weer en de eigenaars zijn blij van iemand te zien en schenken ons weer veel wijn en geven ons vooral heel wat nuttige informatie. We leren heel veel bij en wandelen dan ook met 2 dozen wijn buiten die we gelukkig nog bij in de koffer gepast krijgen.

Onze eindbestemming is Cambria waar Olivier een goed hotel heeft kunnen vastleggen, vlak aan de zee met een spa! (voordelen van in het dood seizoen rond te reizen...) We gaan eerst eten in de 'sea chest', het lokale visrestaurant dat bomvol zit en laten dan ons eten zakken in een snikhete jacuzzi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten