zaterdag 11 februari 2012

bezoek Ann en Raf part 2: winetasting Livermore

Aangezien Olivier vandaag nog tot 4u 's avonds les heeft voor zijn ondernemerschaps-opleiding, hebben we vandaag niet echt plannen gemaakt, buiten dat we vanavond nog naar Yosemite rijden.

We maken van de gelegenheid gebruik om eerst wat uit te slapen want de voorbije dagen zijn al goed gevuld druk geweest en beslissen dan om rond de middag te gaan wijn proeven in de East-bay in de Livermore valley.


We stoppen bij de eerste grote wijngaard die we tegenkomen, de Ruby Hill winery en het is een schot in de roos.


Aangezien het maar een grijze zaterdag is, is er niet veel volk en worden we in de watten gelegd. We krijgen voor $5 wel erg veel wijnen voorgeschoteld, zeker als ze te weten komen dat we Belgen zijn en we er dus plots nog interessanter en zelfs exotisch uitzien.  Wij doen er nog een schepje bovenop door ze wijs te maken dat we goede wijnkenners zijn wat franse wijnen betreft waardoor ze er alles aan doen om ons te overtuigen dat hun wijnen ook goed zijn, zelfs beter zijn dan die in Frankrijk :) waar wij gretig op ingaan natuurlijk en de ene na de andere wijn opdrinken om te kunnen oordelen of ze gelijk hebben of niet.


Tegen 2pm voelen we de alcohol toch echt wel naar ons hoofd stijgen aangezien onze maag zo goed als leeg is en dus vragen we even waar de lokale supermarkt te vinden is om wat eten in te slaan.  Als we daar toekomen, blijkt er een authentieke diner te zijn, helemaal in de amerikaanse sixties stijl en dat willen Ann en Raf ook wel eens vanbinnen bekijken dus laten we de supermarket links liggen en gaan we voor een hamburger.


Na een kleine detour langs de grootste outlet mall in de area (dat moest ik hun toch ook even tonen), komen we thuis toe om direct onze valies in de koffer te smijten en terug op weg te gaan naar Yosemite.

Tegen 9pm arriveren we in de Yosemite View lodge vlak buiten het park (voordeel van laag seizoen, deze keer was er plaats en nog voor een redelijke prijs ook).

To be continued

Geen opmerkingen:

Een reactie posten