woensdag 15 februari 2012

bezoek Ann en Raf part 5: de kust en de bay

Dinsdag 14 februari 2012 

Het is de laatste dag van de roadtrip en vandaag rijden we via de pacific highway terug richting de Bay area. Het is weer prachtig helder weer, alleen staat er een redelijke sterke zeebries.


Onze eerste stop is in San Simeon waar de elephants seals met hopen op het strand liggen. Het is februari en dan zijn de meeste zeeolifanten hier voor hun jaarlijkse paring. (lees mijn vorige post over zeeolifanten in Año Nuevo SP). We zien nog mannetjes die proberen op ieder vrouwtje te kruipen dat ze kunnen en toch zijn er ook al heel veel pups geboren die stilaan actief worden. We krijgen dus veel actie te zien en we horen een constant gepiep en geblaf (vergeleken met het luieren en af en toe geeuwen van de vrouwtjes in de zomer).


Daarna rijden we door tot Julia Pfeiffer Burns State Park om onze picknick die we 's morgens in Cambria hebben ingeslagen, op te eten met zicht op de Mc Way fall. Door de sterke zeewind voelt het toch maar wat frisjes, maar verder hoor je ons niet klagen, want wind betekent geen spoortje van mist en dus prachtige vergezichten op de ruige kust.


Rond Monterey - Santa Cruz wordt het drukker, want het is een gewone werkdag en we passeren daar juist rond de avondspits, dus kunnen we niet meer stoppen want we moeten voortrijden om Olivier op tijd in Stanford af te kunnen zetten voor zijn les.


Het is vandaag ook Valentijn en dat is eraan te zien, wanneer we in Palo Alto een school passeren zien we bloemen en hartjesballonnen passeren! Het is veel drukker dan normaal op University Avenue, de hoofdstraat met restaurantjes in Palo Alto. Daar hadden we natuurlijk niet op gerekend, maar gelukkig vinden we nog plaats bij de Thai en krijgen we er nog gratis entertainment bovenop van al de jonge koppeltjes (lees 16-18 jarigen) die totaal overdressed komen eten.

Spijtig genoeg krijg ik ook nog een iets minder aangenaam valentijnskado... Want wanneer we terug aan de auto komen, steekt er een briefje onder de ruitenwisser met de mededeling: "I may have dented your car". Blijkbaar heeft een kerel (vermoedelijk lichtjes aangeschoten na een date met zijn vriendin) zijn motorbike laten vallen tegen de voorkant van onze auto... Resultaat: een deuk en een kras van 15cm :(. Happy Valentine.

Woensdag 15 februari 2012

Tijd om Ann en Raf terug naar het koude België te sturen, maar niet voordat we nog een authentiek ontbijt in de Palo Alto creamery verorberen en nog even gaan uitwaaien in Palo Alto baylands reserve.


Het was een drukke, korte week, waar ik zeker van heb genoten aangezien ik nog eens goed kon bij babbelen met mijn beste vriendin!

En het was maar goed dat ik ze alle mooie dingen van Californië heb laten zien, zodat ze eindelijk ook snappen waarom wij hier zo graag blijven plakken :) (ondanks het gemis van onze belgische vrienden en familie, maar dat kan gelukkig tegenwoordig deels opgevangen worden met urenlange skype gesprekken).

We hebben nu ook geleerd dat in de winter er nog massa's mooie dingen en plaatsen te zien zijn, en dat dit een goede periode is om de koude winter in België te ontvluchten en dat het bovendien goedkoper is om naar de andere kant van de wereld te reizen... M.a.w. dit is zeker voor herhaling vatbaar!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten