zaterdag 10 maart 2012

SS Oak Victory - Rosie the Riveter NHP

Nu we eens niet gaan skiƫn in het weekend, kunnen we verder doen met onze queeste om alle nationale parken, monumenten en andere sites van de NPS in California te bezoeken.

Aangezien we vorig jaar in juni er niet echt in geslaagd waren om Rosie the Riveter National Historic park te bezoeken, besluiten we om deze namiddag nog even naar de North Bay te rijden, richting Richmond om de 'SS Oak Victory' te bezoeken.


We krijgen een rondleiding op de boot die ze aan het restaureren zijn. De tour is kort maar krachtig, en veel meer valt er eigenlijk toch niet te zien. We leren wel in die korte tijd dat dit een van de snellere cargoschepen was, die de Pacific fleet gebruikte om zijn ammunitie te vervoeren tijdens de tweede wereldoorlog. Het is wel eens interessant om in zo'n cargoschip te mogen rondkijken, maar na het vliegdekschip in San Diego en de boten aan Hyde pier in San Francisco, is deze boot toch minder impressionant voor de gewone mens. Voor geschiedenis en leger fanaten is dit waarschijnlijk wel een aanrader.


Daarna rijden we via het John Muir huis in Martinez naar Danville om de Eugene O Neill national historic site te bezoeken, maar we komen helaas te laat aan.


Dit is een van de laatste Nationale park units in de Bay area die we nog moeten bezoeken, en het blijkt geen gemakkelijke opdracht te worden. Dit huis van de enige Nobelprijswinnaar voor het schrijven van toneelstukken, Eugene O'Neill, ligt mooi gelegen in de heuvels van Danville en is enkel bereikbaar via een afgesloten community.


Wij hebben echter pech en staan voor een gesloten gate. Blijkt dat je er alleen naartoe kan gaan met een speciale shuttle bus die van het centrum van Danville vertrekt en waarvoor je op voorhand een plaatsje moet reserveren. Het zal dus voor een andere keer zijn!

De les die we hieruit hebben geleerd: controleer eerst de openingsdagen en uren alvorens te vertrekken,... maar het stoort ons niet echt dat we tot hier zijn gereden want of we nu via het drukke Oakland terug naar huis rijden of langs het kalmere Dublin - Pleasanton, we zouden even lang onderweg zijn.

Er was gelukkig nog wel wat te beleven in downtown Danville, het is een gezellig dorpje en er is een oude spoorwegstation dat ingericht is als museum over de gold rush...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten