dinsdag 17 juli 2012

Socal trip part 2: Pueblo de Los Angeles - Mulholland drive

Na een dag Long Beach te verkennen, hebben we vandaag besloten om het over een andere boeg te gooien...  We gaan een halve dag uitstap doen aangezien Olivier niks op het programma heeft staan in de voormiddag en rijden naar downtown Los Angeles om El Pueblo de Los Angeles Historical Monument te bezoeken.
 

Naast de wolkenkrabbers en vlakbij Union station ligt het Los Angeles Plaza Historic district.  

Het voelt nogal eigenaardig om midden in de metropool een oase van rust en gezelligheid rondom een oud plein te vinden en aansluitend ook nog een klein street market in Olvera Street waar nog redelijk wat oude huizen staan waaronder de Avila Adobe, ' the city's oldest surviving residence'.

Meer nog, zowel het Juan Bautista de Anza trail als het Old Spanish National historic trail passeren hier en de stempels ontbreekt nog in mijn park paspoort :)

Deze Plaza en omgeving was vroeger het hart van El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles... en het bruist nog steeds!


Rondom de plaza kan je het statige Pico House hotel, de oudste brandweerkazerne van L.A. en een oude 'streetcar' station vinden. Verderop is er het Sepúlveda House, een Victoriaans huis met 22 kamers waarin nu het visitor center gevestigd is voor dit State park en historisch monument.

Aansluitend ligt Olvera Street, een gezellige steeg met kleurrijke standjes met piñatas, sombrero's en alles wat authentic Mexicaans is. Zeer aangenaam om hier rond te kuieren.


Halverwege in deze straat kom je de Avila Adobe tegen, het oudste huis in Los Angeles. Hier nemen we een kijkje binnen en vind ik ook de gewenste stempels...


Nu dat we toch de stempels aan het verzamelen zijn, rijden we ook nog naar het Griffith Park Visitor Center op zoek naar een laatste stempel, maar we vangen bot.

Het was een onverwachte leuke voormiddag in Los Angeles, maar we moeten terug naar Long Beach voor Olivier zijn conferentie. Tegen 17u is de conferentie volledig afgelopen en zetten we weer koers naar LA op weg naar huis.


Natuurlijk komen we in het beruchte 'traffic van LA' vast te zitten, want het is rush hour en het duurt een dik uur eer we Mulholland drive opdraaien in Hollywood.

Mulholland drive is een hele bekende scenic drive en ligt voor een heel groot stuk in Santa Monica NRA. De weg ligt bezaaid met sjieke villa's en bied ons een resem van mooie canyons en viewpoints waar we een prachtig overzicht van de stad krijgen te zien.
We hebben veel geluk vandaag want het is heel helder weer, geen spoor te zien van de gebruikelijke smog en we kunnen zelfs tot aan de oceaan zien.


We volgen heel de Mulholland drive en stoppen nog een paar keer om o.a. de San Fernando valley met Universal city waar al de filmstudios zijn, te zien liggen en stoppen dan in Thousand Oaks waar we een redelijk goedkoop en goed hotel gevonden hebben.


To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten