vrijdag 13 juli 2012

Taste of Belgium

Gisteren werd er in San Francisco door Stella Artois een event georganiseerd:  'Taste of Belgium' in het Herbst pavilion aan Fort Mason in San Francisco.



Daar moeten we als rasechte Belgen toch even naartoe!!


Samen met een paar andere Belgen vanop Stanford, rijden we naar het koude SF om frieten, mosselen, wafels en bier te degusteren. Alles is belachelijk duur en de porties zeer klein, maar we komen al gauw de rest van de South Bay Belgians tegen om een leuk gesprek mee te voeren en onze ongezouten mening te geven.



Een pintje en een petanque baan, meer heb je niet nodig om je te amuseren.

Verder lopen er kortgerokte hostessen rond met een iPad, waarop je een gepersonaliseerde 'chalice' kunt bestellen. Jaja, binnenkort zullen we ons eigen glas hebben met onze initialen erop... leuke freebie.

Er is ook een standje op het event waar je kan leren om bier te tappen...Uitgelegd door de biermeester van den 'Stella'.


Natuurlijk weten de meeste Belgen al lang hoe je een perfecte kraag moet krijgen, maar een opfrissing kan nooit kwaad en wanneer we te weten komen dat je je zelf getapte biertje ook gratis mag opdrinken, is het feestje compleet.

Natuurlijk hebben ze het ook wel door dat we al voor de 5e keer in de rij staan, maar als hij hoort dat we Nederlands spreken en bovendien nog afkomstig zijn van Leuven, heeft hij er totaal geen bezwaar tegen.
Integendeel, hij geeft zowaar aan iedere belg een doos glazen mee, waardoor we nu ook hier in Calfornia in onze keukenkast de gepaste glazen hebben om ne Leffe, Hoegaarden of Stella te serveren :) Met dank aan Inbev!


Qua promotie van het Belgisch bier, weet ik niet of het event geslaagd was, ze lanceren 'Stella' hier namelijk als een luxe bier en een pintje kost al gauw $5. Voor ons is 'ne stella' nog gewoon een pintje en geen speciaal bier, dus ons kunnen ze niet vangen met hun moderne reclame, maar wij hebben ons wel goed geamuseerd, dat mogen ze meer doen :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten