woensdag 15 september 2010

Back in Belgium part 1

Belgium, 8 - 29 September 2010

Woensdag 8 september 2010

Vandaag vertrekken we voor een 20tal dagen terug naar Belgie om familie en vrienden terug te zien.
We laten ons door Peter (die hier een weekje zit voor het werk )afzetten aan SFO airport in de morgen. Ons reisschema voor vandaag ziet er als volgt uit:
om 9:45am plaatselijke tijd vertrekt onze eerste vlucht van San Francisco naar Chicago, een vlucht van ongeveer 4u die heel vlot voorbijgaat, vermits we gekluisterd zitten te kijken naar het middenscherm waar ze "the last airbender" tonen. We komen toe in Chicago om 3:50pm plaatselijke tijd (Central time, +3u), en onze connectie van Chicago naar Brussels is in een klein uurtje. Om 4:45pm plaatselijke tijd hangen we terug in de lucht richting Europa, nu is het een vlucht van ruim 8u. We komen donderdag morgen om 8:30am toe in Zaventem. In totaal zijn we dus een kleine 14 uur onderweg geweest en technisch gezien een ganse dag verloren.

Donderdag 9 september 2010

Wanneer we 's morgens toekomen, worden we opgewacht door Oliviers ouders en rijden we samen verder door richting Leuven. We maken meteen kennis met het fileleed van de wegenwerken die we zo vaak in het nieuws hadden gezien en we voelen de eerste regen sinds 5 maanden, de temperatuur valt al bij al nog mee, maar een trui is geen overbodige luxe, zelfs in de zomer.
We zijn nog maar pas in het land en beginnen direct al ons to-do lijstje af te werken: we gaan in het centrum van Leuven een ontbijt eten met echt vers en lekker brood , zijt maar zeker dat dit heeft gesmaakt! We wandelen nog even rond in onze vertrouwde stad en gaan dan naar Kessel-Lo om te kijken of ons huisje er nog steeds hetzelfde uitziet.


Eenmaal thuisgekomen, krijgen we de klop van de 'jetlag'hamer, logisch want we zijn bijna 24u wakker. Na een hazeslaapje, komen we terug bij de levenden tegen 19u en hebben we echt goesting gekregen om nog eens echte Belgische kwaliteitsfastfood te gaan halen bij het plaatselijke frietkot. Een bickyburger, frikandel special en frietjes zijn rap naar binnengespeeld. (Voor diegene die zich afvragen of we niet genoeg fastfood in US hebben en dus onze keuze niet goed snappen: ga eens 9 maanden niet naar een frietkot...de gedachte aan een bickyburger zal je ook doen watertanden en een frietkot is een sterrenrestaurant vergeleken met de fastfoodketens in US)

Vrijdag 10 september 2010

Onze agenda is goed gevuld met bezoekjes en onze avonden zijn bijna allemaal bezet, dus we zijn genoodzaakt om ook op de middag af te spreken als we iedereen willen zien. Vandaag heeft Olivier dus al afgesproken om met een aantal van de ESAT collega's tijdens de middag te gaan lunchen in zijn oude favoriete lunchplaats, de ViaVia in Heverlee.
's Avonds hebben we onze hechte vriendengroep (Ann en Raf, Thierry en Karen met de kleine Sam, Jurgen en Regina en Pieter en Karla) uitgenodigd voor een hapje en drankje bij ons thuis. We passeren dus nog even in de supermarkt en laden de kar vol met alles wat we hebben moeten missen. We hebben geen zin om te koken dus bestellen we maar een pizza terwijl we heel de avond onze avonturen vertellen en de laatste nieuwtjes te horen krijgen.

Zaterdag 11 september 2010

September is een populaire maand om te trouwen, we spreken uit ervaring en ons bezoek is deels ook gepland omwille van de vele uitnodigingen die we kregen om hun huwelijk bij te wonen. Vandaag staat onze eerste trouw op het programma. Tom, een vriend en (oud)collega van Olivier, en Lies stappen vandaag in het huwelijksbootje en wij zijn er maar al te graag bij.
Om 2u staan we ze op te wachten buiten aan de Begijnhofkerk om het gelukkige koppel te zien binnengaan om hun ja-woord te geven. Na de mis gaan we met de rest van de aanwezige collega's een terrasje doen aan de dijlemolens om van daaruit terug rond te wandelen in het begijnhof richting de faculty club waar we verwacht worden voor het avondfeest. In de vroege uurtjes merken we het
voordeel van onze jetlag, we blijven als een van de laatsten over op de dansvloer en als we thuis komen rond 5am, zijn we nog niet moe genoeg om direct te slapen..

Zondag 12 september 2010

De jetlag en het trouwfeest hebben uiteindelijk toch wel hun uitwerking want we komen pas tegen 3pm uit ons bed om vast te stellen dat het aan het gieten is, dus maken we er echte lazy sunday van, beetje papieren doornemen, spullen opruimen en kijken wat er tegenwoordig op de belgische zenders zoal te zien is. Een welgekomen rustpauze na deze eerste drukke dagen.

Maandag 13 september 2010

Olivier zijn dagen zijn goed gevuld met vergaderingen voor zijn research en ik werk de rest van ons lijstje af door een broodje Martino te gaan halen in onze favoriete broodjeszaak en rond te struinen in de winkels. Vanavond heb ik afgesproken bij Elke die voor mij wilt koken zodat we gezellig kunnen bijkeuvelen.

Dinsdag 14 september 2010

Vandaag hebben we weer afgesproken in de ViaVia om te lunchen met Yves en Johan, een koppel dat binnen een week ook de grote oversteek maakt. Yves zal ook met een BAEFbeurs op stanford onderzoek komen doen en hebben via mail contact opgenomen met Olivier. Aangezien wij nu toch in Belgie zijn is het gemakkelijker om eens deftig te babbelen bij een lekkere lasagne ipv heen en weer te mailen en te bellen. Ze zoeken een tijdelijke verblijfplaats en we stellen voor dat ze voor die paar dagen in ons apartment komen logeren dat nu toch vrij is, het doet mij terugdenken aan onze eerste maand in Palo Alto met onze zoektocht naar een geschikt appartement en alle andere zaken. We geven ze alvast een paar waardevolle tips mee zodat ze niet dezelfde obstakels moeten overwinnen, maar kunnen omzeilen.

's avonds gaan we op babybezoek bij Ann en Raf om Bram (aka Joske) in het echt te zien en om een rondleiding te krijgen op de nieuwe boerderij. Het doet deugd om nog eens gewoon te kunnen roddelen met mijn beste vriendin zonder te skypen ( ookal zie ik ze dan op de webcam, toch is het niet hetzelfde, in het echt is nog steeds gezelliger)

Woensdag 15 september 2010

Gisteren uit het niets besloten om deze voormiddag een vervolg te breien aan 'BFQT' (best friend quality time), ik heb dus met Ann afgesproken dat we vandaag gaan shoppen voor kleren zoals in de goede oude tijd. Wat ik wel uit het oog was verloren, was het feit dat het nu al wintermode is en er overal wollen truien te vinden zijn, maar dat ik hiermee niet veel ben in het zonnige California. Ik was eerder op zoek naar de tussenseizoen kledij om te werken met laagjes maar helaas, we komen dus van een kale reis terug, maar hebben ons toch wel geamuseerd met zot te doen in de kleedhokjesmet verschillende al dan niet geslaagde outfits.

Om 4pm gaan we langs bij mijn ouders in Heverlee. Mama heeft een echt Nero-diner georganiseerd en iedereen is van de partij, zussen, broers en schoonbroers.


De stapels wafels verminderen aan een snel tempo en met een volle maag en de riem een gaatje meer open, vergelijken we de verschillende avonturen die de familie in California meemaakte en de verschillen tussen Amerika en Europa worden uitvoerig geanalyseerd.

To be continued...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten