vrijdag 11 november 2011

Cirque du Soleil - Totem

Mijn antwoord op de vraag: "Wat doe jij op 11.11.11?"

Wel, we gaan vandaag met een groep van 20 personen van Olivier's werkgroep in Stanford naar de touring show van Cirque du Soleil kijken.


Het is al bijna 20 jaar geleden dat ik nog naar een circusvoorstelling ben gaan kijken en we hadden al een paar keer getwijfeld om een van de vele cirque du Soleil producties in Vegas te gaan bekijken, maar de prijzen waren altijd exuberant hoog.


De touring show heet deze keer TOTEM en het onderliggende verhaal gaat als volgt:
Men vertolkt de fascinerende reis van de mens vanaf zijn oorspronkelijk verschijningsvorm als amfibie tot zijn ultieme wens om te kunnen vliegen. De personages ontwikkelen zich op een podium dat lijkt op een gigantische schildpad. Dit staat symbool voor het ontstaan van vele eeuwenoude beschavingen.
TOTEM belicht de evolutie van de mens door middel van visuele effecten en acrobatiek. De inspiratie voor deze voorstelling is gehaald uit diverse scheppingsverhalen.
In het grensgebied tussen wetenschap en legendes onderzoekt TOTEM de banden die de mens nog binden aan andere soorten, zijn dromen en zijn oneindige mogelijkheden.
Nu hebben we geluk dat
1. de show naar San Francisco komt en
2. door de student groep rate we voor een zeer schappelijke prijs kunnen gaan kijken.


We spreken eerst af om samen iets te gaan eten in een Perzisch restaurant in Potrero Hill en wandelen dan allen naar de circustent 'le grand chapiteau' die is opgetrokken op de parking aan het AT&T park.

Naar Cirque du Soleil standaarden is alles tot in de puntjes uitgewerkt en worden we al direct geƫntertaind terwijl we wachten alvorens de echte show begint.

Het decor ziet er prachtig uit, maar helaas is het niet toegestaan om foto's te maken, dus heb ik er maar een paar van de website geplukt om jullie een idee te geven van het spektakel en kan je naar de promovideos kijken, waar grote stukken van de show in voorkomen :)



We worden getrakteerd op een zinderende show met prachtige kostuums, opzwepende live muziek en af en toe zijn we met stomheid geslagen door de crazy trucs of hallucinante tuimelingen die we te zien krijgen.
Het is gewoonweg "amazing" wat ze allemaal kunnen doen met hun lichaam. Bij het merendeel van de stunts heb ik als kinesiste mijn bedenkingen of dit wel verantwoord is, hehe beroepsmisvorming, ik bekijk het dus allemaal met mixed feelings van angst en pret en sta perplex van sommige bewegingen die volgens mij zelfs anatomisch bijna onmogelijk zijn...

Ik heb met grote ogen zitten kijken zoals een klein kind en van elk moment genoten!


Meer info over de show: officiƫle website TOTEM Cirque du Soleil

Geen opmerkingen:

Een reactie posten