zaterdag 12 november 2011

Stanford football Cardinals vs Oregon

Na de epic game tegen USC in Los Angeles op halloween, triple overtime, nu al bestempeld als 'best college game ever', slaagt football fever toe op campus voor de laatste wedstrijd van het seizoen.

Zie hier een goede recap van deze spannende game die iedereen aan de TV gekluisterd hield.



What is all the fuzz about? 

Wel, met deze laatste wedstrijd staat er veel op het spel... kan Stanford het seizoen onverslagen afsluiten of moeten ze weer de duimen leggen tegen 'the Oregon ducks' die hun hun laatste nederlaag toebrachten eind vorig seizoen??
The Stanford Cardinal will put an ongoing record and the nation’s longest winning streak on the line Saturday against the Oregon Ducks in one of the most highly-anticipated games of the college football season. The Cardinal has won 17 straight games dating back to last season while the Ducks have reeled off eight straight wins following a season-opening setback to top-ranked LSU. 
Bovendien is dit de laatste kans voor de Stanford studenten om hun quarterback, Andrew Luck, die de voorbije jaren alle schoolrecords heeft verbroken en momenteel grootste kandidaat voor de Heisman Trofee, te zien spelen voordat deze naar de NFL gaat.



En bovendien komt de ESPN 'game day show' voor het eerst naar de Stanford oval en dat is hier een heel gedoe!
Om 3.30am staat er al volk met spandoeken en signs om te supporteren en om hun second of fame op ESPN te krijgen. De ambiance zit er alleszins al goed in.



Oregon is de grootste rivaal van Stanford in de conference en vorig jaar verloren ze nog tegen hen. Na de 'Big game' de derby tussen Berkeley en Stanford is dit de game waar alle fans reikhalsend naar uitkijken. In de aanloop naar de wedstrijd is er dan ook veel trashtalk tussen de twee supporters clans en beiden zijn redelijk creatief...

Overal zien we de slogan:  "It's duck hunting season!" en de Stanford Tree, onze mascotte heeft voor de gelegenheid zijn jagerskostuum aangetrokken. (zie video Game Day)
Voor deze game was het Stanford stadium al weken uitverkocht, maar plots kwamen er studententickets beschikbaar dus we gaan nog eens kijken.


De sfeer in het stadion is geweldig en iedereen heeft een extra effort gedaan om hun team aan te moedigen. Bij het begin van de wedstrijd komt de Oregon Duck, Oregons mascotte met een duidelijke boodschap het veld op.


En helaas blijkt de eend het nog bij het rechte eind te hebben ook, want Stanford heeft veel te veel turnovers en bij Oregon lopen er een paar hele snelle mannen rond. Stanford verliest voor de eerste keer dit seizoen en wederom tegen Oregon. Eindstand van de game: Stanford - Oregon 30 - 53

Geen opmerkingen:

Een reactie posten