zondag 27 november 2011

Livermore winetasting

Na een lekker thanksgiving dinner met de echte 'stuffed turkey' bij Carina en Philippe, hebben we met Nadine en Tim afgesproken om dit weekend een namiddagje te gaan wijn proeven in de East bay.


Op maar een uurtje rijden van San Jose ligt Livermore valley, waar het even goed is als in Napa en andere wijnstreken om te gaan wijn proeven en bovendien krijg je meer waar voor je geld aangezien het hier nog niet zo toeristisch is en een tasting maar $5 a 10 kost of soms zelf gratis is.


Het is een mooie zonnig herfstdag en de rit alleen al tussen de wijnranken is een zicht om van te genieten. Ookal zijn er geen druiven meer te bespeuren, de herfstkleuren zorgen voor een pittoresk landschap dat een streling voor het oog is.

Onze eerste stop van de middag is bij een van de grootste wijngaarden in de vallei: Wente vineyards

Hier hebben ze zowaar meerdere tasting rooms en ook een prachtige golfcourse tussen de wijnranken.


We kennen de Wente wijngaard al aangezien ik hier al eerder ben komen proeven en we ook regelmatig hun wijnen in de plaatselijke supermarkt kopen en ze kunnen ons zeker bekoren.
Tijd dus om wat van hun betere vintages te proeven...


Daarna rijden we naar een kleinere wijnboer waar het gezellig vertoeven is op het terras: Bent Creek Winery


In deze wijngaard kan je een mooie wandeling maken tussen de wijnranken met hun herfstjasje aan, maar het is al laat op de middag en we zijn hier gekomen om wijn te drinken!
We installeren ons op het verwarmde terras en genieten van de late middagzon, naturlijk met een goed glas wijn in de hand. Zelfs Freya, amper een paar maanden oud heeft het naar haar zin :)


Naar 'Belgische' gewoonte blijven we plakken tot ze ons buitenvegen en we zijn op de juiste plaats terecht gekomen, want ze blijven onze glazen maar vullen totdat we het uiteindelijk te koud krijgen en het al begint te schemeren buiten...


Een beetje tipsy keren we terug naar San Jose, het was een zeer gezellige namiddag en dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten