zaterdag 28 januari 2012

ski tahoe

We gaan voor de eerste keer skiën dit seizoen...


Dit jaar hebben we een skipas voor Squaw en Alpine Meadows in North Tahoe aangeschaft.

Maar aangezien Olivier een business programma volgt aan Stanford en deze lessen vooral in het weekend doorgaan, hebben we nog niet de tijd gevonden om op de skilatten te staan. Bovendien is het ook een hele zachte winter geweest en ligt er niet veel sneeuw in de bergen.

Omdat we zondag al andere plannen hebben, vertrekken we al op donderdagavond voor 2 dagen skiën samen met Stephanie en Nicholas naar de nieuwe Stanford cabin in Tahoe city.

vrijdag 27 januari 2012

Alweer prachtig weer, we gaan voor de eerste keer op verkenning in Alpine Meadows.


Het blijkt het perfecte skigebied te zijn om er terug in te komen, gevarieerd en niet te steil. Olivier begint stilaan parallel te kunnen skiën, dus leggen we veel meer kilometers af dan vorig jaar. En aangezien het nog maar vrijdag is, zijn de rijen aan de skiliften onbestaande waardoor we in een dag toch redelijk veel van het gebied te zien krijgen.


We zijn gisterenavond heel laat toegekomen en dat eist zijn tol, om 2u houden we het al voor bekeken en zitten te genieten op het terras in het zonnetje.


Wanneer tegen 4u de zon al achter de hoogste bergtoppen begint te verdwijnen, verwarmen we ons nog even aan het haardvuur en laden dan alles in de auto en rijden nog even naar het andere skiresort, Squaw valley.


We waren hier al eens in 2010 een weekend geweest, maar toen waren we nog een poging aan het ondernemen om te leren snowboarden. In Squaw houden ze 'night skiing', er is na sluitingstijd nog een lange piste (3.2 miles) helemaal verlicht en dan kan je tot 20u op de latten blijven staan . Echter wanneer we toekomen in the village, hebben we meer zin om te shoppen en een warme chocomelk te drinken, dan nog onze koude skibotten terug aan te trekken.

zaterdag 28 januari 2012

De volgende dag gaan we opnieuw naar Alpine Meadows. De cabin ligt aan de achterzijde van de berg en normaal kunnen we van daaruit al direct een lift nemen, maar door de zachte winter, is er veel te weinig sneeuw en is de backside nog niet open. We moeten dus een kwartiertje rijden naar de voorkant.


Vandaag is het nog warmer en we kunnen bijna zonder skivest skiën. Het is nog maar januari, maar de sneeuw is al pap gelijk tijdens het lente-skien, gelukkig zijn ze hier goed in het maken van kunstmatige sneeuw en liggen de pistes er nog redelijk goed bij. We eindigen de dag terug met een ritje naar Squaw village om een lekker Belgische Luikse wafel te eten, want de geur van een wafel na een dagje skiën is onweerstaanbaar!


We rijden vanavond al terug naar de bay area aangezien we uitgenodigd zijn morgen voor Ethan zijn eerste verjaardagsparty in San Ramon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten