zondag 10 oktober 2010

BCNC OesterBBQ

Zondag 10 oktober 2010

Vandaag wordt er door de BCNC een oesterfeest georganiseerd op het strand aan point Reyes. We hebben hier al veel lovende woorden over gehoord en willen dus zeker ook van de partij zijn. Gwen heeft er zeker ook niks op tegen om oesters en wijn te nuttigen en terwijl een groot aantal belgen te leren kennen die hier in de bay-area wonen.

De beschrijving in de newsletter laat ons al watertanden en dagdromen:


"Enjoy an oyster picnic in a most beautiful setting. Limantour Beach is the prettiest of the beaches at Point Reyes National Seashore, a long, wide stretch of sand backed by low cliffs, and is a great place for sand castle building. Because of its south-facing location and the shelter of the Point Reyes peninsula, its waves are calmer than at other beaches nearby, making it a good place for family activities. Wading is okay but no swimming because of the strong undercurrents and sharks. Oysters, picked up in the morning from Tomales Bay, will be served raw and BBQ-ed. Also Cooked Clams in garlic butter, shallots, parsley, and cherry tomatoes will be served with baguette. what to bring for the beach: sun hat, beach towel, beach chair, sunscreen, sand toys, but also clothes for cold and windy weather! Point Reyes is notoriously known for its windy, foggy, and cold days!"

In een poging om de belgen van BCNC en de belgen van Belgica elkaar wat beter te laten leren kennen, heb ik een hele hoop Belgica mensen uitgenodigd om ook langs te komen. Echter enkel Steph en Nicholas gaan in op het voorstel.

Point Reyes is nog meer gekend voor de mist dan San Francisco en ookal voorspellen ze een mooie dag, toch voorzien wij ons erop dat het koud en kil zal zijn. (zoals vermeld in de nieuwsbrief) Met lange broek en trui aan, springen we in de auto en vertrekken rond 10u richting het noorden aangezien het toch wel een eindje rijden is. Deels door tijdsgebrek nutiigen we, volledig op zijn amerikaans, ons ontbijt in de auto: donuts en starbucks koffie...

Tegen de middag komen we aan op Limantour beach, waar we blijkbaar bij een van de eersten zijn en steken algauw onze handen uit de mouwen om te helpen met het verslepen van koelboxen vol bier en wijn en het opstellen van de tent als bescherming tegen de zon aangezien het toch belooft een prachtige dag te worden...  en wij kleden ons tegen de mist...(gelukkig hebben we ook een t-shirt en korte broek in de koffer gesmeten)


Stilletjes aan beginnen de andere Belgen toe te stromen en in een half uur tijd hebben we al kennis gemaakt met een 6tal nieuwe landgenoten. Het concept van oesters op het strand is een schot in de roos. We moeten wel even wachten tot de stoere 'oestercowboy' arriveert en alles heeft geinstalleerd, maar met een babbel en een glaasje wijn vliegt de tijd zo voorbij.


Het is voor mij de eerste keer dat ik ze geroosterd eet, en ik ben niet zot van oesters heb ik al gemerkt op een receptie, oesters zijn meestal slijmerig en smaakloos...Maar ze hebben mij overtuigd om toch eens de echte kleintjes te proberen en ook de geroosterde die naar het schijnt een veel lekkerder zijn. We hebben dus maar voor elk een 10tal oesters besteld enof die gesmaakt hebbent! Verder zijn er ook nog de heerlijke clamsoup en het bierbrood (met chimay?) dat Carina heeft gemaakt, om de honger te stillen.


De zon is ook van de partij dus na de oesters en een overvloed aan wijn, houden we een kleine siesta om alles wat te laten zakken. Daarna spelen we met de kids nog een partijtje beachvolley en chinees voetbal.


Tegen 6u vertrekken we terug richting SF en Stanford aangezien Olivier heeft afgesproken om sinds vandaag iedere zondag te gaan basketten op campus met wat collega's/studenten. Spanjaarden en Belgen. De meeste mensen zijn al huiswaarts gekeerd en het begint stilaan frisser te worden. Het was een zeer plezante dag, culinair hoogstaand en we hebben veel nieuwe Belgen leren kennen. Zeker voor herhaling vatbaar!


Meer foto's van dit BCNC event:

BCNC Oysterbbq

Geen opmerkingen:

Een reactie posten