zondag 31 oktober 2010

Halloween weekend


Vrijdag 29 oktober 2010

Halloween in US, een belevenis op zich.
Voor wie nog nooit gehoord heeft van Halloween, Halloween is hier de evenknie van ons carnaval. Alles wordt versierd en iedereen verkleed zich. De kostuums kunnen eender wat zijn, van de klassieke spoken, geesten, frankensteins tot superman, Tim Lincecum, waspoederdoos of vrouw van Tiger Woods.
Sommige zullen ooit wel al eens in een film de totaal versierde huizen met kerstmislichtjes hebben gezien, maar dit doen een aantal enthousiastelingen ook met Halloween. Pompoenen overal, skelet in de voortuin, heks op het dak...
Vanavond spreken we met Nicholas, Stephanie en Pierre af om een ijsje te gaan eten. Aan de overkant van de straat ligt de lokale Halloween store en we kunnen het niet laten om even een kijkje te gaan nemen binnen. De maskers die hier liggen zijn te zot voor woorden en we amuseren ons met gekke foto's te maken.

 

Zaterdag 30 oktober 2010

Omwille van dit speciaal weekend is de hockeymatch verplaatst naar deze morgen ipv zondags. Het gespreksonderwerp van de dag gaat ook hier over welke outfit men dit jaar voor Halloween zal maken.
Na de match gaan wij ook nog last minute een kostuum zoeken want we zijn uitgenodigd op een Halloween party en we kunnen toch niet zonder gaan. Het is een drukte van jewelste in de speciale halloweenstore in Mountain View. Hier in Amerika pakken ze het altijd groots aan. Een hele winkel vb. electronicazaak wordt leeggehaald en volgestouwd met alle mogelijk halloween attributen van spinnewebben tot make-up, grafzerken voor in de tuin en nepbloed. Na alles eens bekeken te hebben, houden we het nog redelijk simpel en verkleden ons in een gangster en dark angel.


Bij Carina en Philippe maken we onze eerste Halloween party mee, bijna iedereen is verkleed, dus maar goed dat we nog even moeite gedaan hebben om niet uit de toon te vallen. Verder staat er massa's lekker eten op de tafel (waar ge een heel ghost army mee zou kunnen onderhouden) en bij de firepit zien we al de SBB belgen terug. Tegen middernacht loopt het feestje op zijn einde en besluiten wij om nog langs te gaan bij Nicholas en Steph die half verkleed (kostuumgewijs bedoel ik) met Pierre en Gemma gezelschapspelletjes zitten te spelen. We beginnen nog een rondje kaarten en dit loopt al gauw uit tot een stuk in de nacht.


Zondag 31 oktober 2010

Gisteren hebben we met een deel van south bay belgians (Dirk en Marina, Jan, Tim en Nadine) afgesproken om een morning after hike te doen. We zijn wat te laat op de afspraak aangezien we pas tegen 3am in bed lagen en dan 11u nogal vroeg vinden (en zeker op een zondag, de mensen die mij goed kennen, weten dit al langer dan vandaag). We rijden naar het Sunol regional wilderness park in de eastbay.


Het is een prachtige herfstdag en het kwik stijgt nog vlot tot 83F (28C), maar ik kan niet zo goed genieten van de wandeling aangezien ik met spierpijn zit in de benen van de dag ervoor te hockeyen. (Tijdens de match had ik al een spier die in een kramp was geschoten door uit te schuiven) en met een wandeling naar de top van flaghill wordt dit er niet veel beter op, het is een echte kuitenbijter. Maar eenmaal boven worden we met een prachtig zicht beloond. In onze haast deze morgen zijn we eten vergeten, maar gelukkig hebben de rest wortelen, mandarines en drank bij die we broederlijk opeten aan de top.

We doen uiteindelijk een wandeling van een dikke 2 mijl en doen er in totaal 3u over met rustpauzes en zo is onze zondagnamiddag rap gevuld.


TrailOne-Way MileageTerrainNotable Features and Views
Flag Hill Trail 1.26 Steep slope; switchbacks. View of the park, Alameda Creek watershed and Calaveras Reservoir. Oak woodland and grassland communities; fossiliferous sandstone ourcrops.

Na de hike gaan we op zoek naar de lokale bar en vinden in Sunol een rasechte Saloon waar we een verfrissende pint kunnen drinken. We rijden dan door naar Mountain View om te gaan eten bij Passage, indisch buffet a volonté, om dan tegen 20u nog naar het Arrilaga sportcenter (Stanford campus) te rijden om te gaan basketten. Ookal voel ik mijn benen niet meer, toch speel ik nog een dikke 2u mee.

Het was een super sportief weekend zou ik zo zeggen en ik heb het de volgende morgen geweten...

Meer foto's:

Halloween party and morning after hike Sunol

Geen opmerkingen:

Een reactie posten