donderdag 14 oktober 2010

bezoek Gwen: Las Vegas

Maandag 11 oktober - Woensdag 13 oktober 2010

We hebben last-minute nog een trip naar Las Vegas en Grand Canyon vastgelegd. Op maandag laden we onze batterijen op aan het zwembad om tegen de vooravond het vliegtuig te nemen richting Las Vegas waar we tegen 21u aankomen. We checken in in Excalibur casino en verkennen nog de strip by night om Gwen een goed gedacht te geven van 'what Vegas is all about'. Morgen moeten we er vroeg uit want ze komen ons al om 5am oppikken om naar de Grand canyon te gaan. Het wordt dus maar een hele korte nachtrust.


's Morgens is het redelijk pijnlijk om uit het zachte bed te komen en deze in te ruilen voor een oncomfortabele busseat. We gaan vandaag richting de south rim van de Grand Canyon. Een hele lange busrit (15u heen en terug) staat ons te wachten en eerst moeten we nog naar het hoofdkwartier van de organisator om heringedeeld te worden etc. waardoor we pas tegen 8u effectief vertrekken uit Las Vegas terwijl we al om 5u30 aan ons hotel zijn opgepikt...
De eerste korte stop die we maken is aan de Hooverdam, we mogen even uit de bus om een paar foto's te trekken en een kijkje te nemen, maar daarna moeten we voortmaken om nog op tijd aan de Grand Canyon te geraken. Voor de koffieadicts en ander behoeften, stopt de bus even aan de Mac Donalds in Kingsman.


Door wegenwerken komen we uiteindelijk later toe dan verwacht aan het National Geographic visitor center in Tusayan, waar een deel van de bus een helikopter tour gaat maken en al de rest de Imax movie te zien krijgt over de canyon. Ik ben een van de enige die deze optie niet heeft genomen aangezien ik dit al had gezien in juli toen ik hier was met de familie. Daarna krijgen we te eten in de cafeteria van het visitor center.

Wanneer die van de helikoptertour terug zijn, kunnen we eindelijk doorrijden naar hetgene waarvoor we kwanmen: de Grand Canyon.


We stoppen aan 2 viewpoints (wat wat weinig is om zolang op de bus te zitten, maar het eerste zicht van de canyon is al die moeite wel waard). We stoppen eerst aan de El Tovar lodge waar je het beste zicht hebt aan de south rim. Ik wandel met Gwen direct naar het beste uitzicht en laat haar de grootsheid en schoonheid van de canyon in haar opnemen. Daarna wandelen een stukje op de rimwalk en gaan we de eerste paar bochten van het bright angel trail naar beneden om toch even in de canyon geweest te zijn. 


De bus dropt ons vervolgens aan Mather point waar we alweer een prachtig zicht hebben. Hier blijven we wat langer en genieten van de stilte en turen naar de horizon terwijl de zon begint onder te gaan.
Op de parking komen we nog een 5tal mules tegen terwijl we op de bus staan te wachten.


Tegen valavond vatten we de terugrit aan. Voor het avondeten stoppen we in dezelfde Mac Donalds als in het heengaan, waar ze in een sneltempo heel de bus voorzien van hamburgers of de iets gezondere fajita met kip. Het is duidelijk dat ze hier vaker stoppen want zo efficient en snel heb ik ze nog niet zien werken in eender welke fast-food keten.We komen pas terug in Las Vegas toe tegen middernacht.


Woensdag vertekken we pas tegen 19u terug naar San Francisco, dus profiteren we ervan om uit te slapen, en te relaxen aan het zwembad want het is nog 26 graden hier in oktober.


Daarna verkennen we de plaatselijke shops en gaan op zoek naar een cocktailbar op de strip, die we uiteindelijk vinden aan Planet Hollywood met uitzicht op de fountains van Bellagio. (zoeken naar een gezellig terras en goede cocktails in een deftig glas in LV, is zoals zoeken naar een speld in een hooiberg). Terwijl we sippen aan onze mojito, volgen we het reilen en zeilen op de strip. Het is ongeloofelijk wat ge allemaal ziet: Elvis in levende lijve, een roze porsche, wandelende reclame voor de avondshows en rijdende reclame voor 'hot babes', en natuurlijk de talloze proppers niet vergeten die flyers met schaarsgeklede vrouwen uitdelen.


We zoeken ook nog naar een ijsje op de strip en komen hierdoor opnieuw in de Venetian terecht, waardoor we uiteindelijk ook heel de strip by day hebben ervaren. Tegen valavond checken we nog een laatste keer de fonteinen en nemen dan een taxi terug richting luchthaven om tegen 21u terug in San Francisco te landen waar Olivier ons staat op te wachten.


Donderdag 14 oktober 2010

Het is Gwen haar laatste dag in California en we maken er dus maar een rustige dag van. Nadat Gwen haar valies heeft gepakt, spreken we af met Gerry (de piloot) om te gaan winetasten in de Livermore regio. We vertrekken pas tegen 4pm en zijn dus al wat aan de late kant om nog te gaan wijn proeven. Uiteindelijk gaan we maar langs bij één winery: Wente, één van de betere en bekendere van de regio.
We rijden door naar Livermore om daar in een bar te gaan drinken en wachten op Olivier, Ruth en Kyle om samen te gaan eten als afsluiter van Gwen haar 'californication'.

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten