vrijdag 1 oktober 2010

welcome BBQ Belgica

Nog maar pas terug uit Belgie en al direct weer een activiteit.
Het schooljaar begint in Stanford en dit betekent dat er weer nieuwe leerlingen en onderzoekers naar hier komen, waaronder natuurlijk ook een aantal belgen. Belgica, de studentengroep voor belgen op Stanford, organiseert naar jaarlijkse traditie een welkomstbbq om deze nieuwe belgen te leren kennen en in contact te brengen met andere landgenoten.

In tegenstelling tot Belgie is het hier geweldig goed weer en dus is het nog mogelijk om 's avonds te barbecueen. Aangezien Olivier voor een meeting meteen is doorgevlogen naar Houston, zit ik hier toch moederziel alleen thuis, dus geef ik mij op om wat mee te helpen. Samen met Stephanie snijden we groentjes voor een 25tal mensen en pakken we alles in, terwijl Nicholas en Gerry drank gaan halen en alles klaarzetten om op de campus te kunnen bbq-en.


Er zijn een 5tal nieuwe belgen die komen opdagen, maar het is ook eens interessant om de andere Belgen die niet naar de lunch kunnen komen, te ontmoeten.
Naar Belgische traditie wordt er gegeten en gedronken tot laat in de nacht en tegen 1am ruimen we uiteindelijk op aangezien het toch een beetje frisjes begint te worden.


Die paar daagjes home-alone vliegen op deze manier wel snel voorbij.

Het verslagje op de website van Belgica vat alles kort maar krachtig samen :)
'Belgica organized a Welcome Barbecue 2010 on Friday October 1st in Wilis Lounge (Rains-Stanford). We were very happy to see so many new (and familiar) faces and we hope you enjoyed the good food. Hope to see many of you soon on future events!'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten