woensdag 6 oktober 2010

verjaardag Olivier en bezoek Gwen

Zaterdag 2 oktober 2010

Olivier moest naar Houston voor het werk en is dus rechtstreeks van Belgie doorgevlogen. Vandaag komt hij net als Gwen toe in SF. Gwen, een van mijn beste vriendinnen en teamgenootje van de hockey in Leuven, komt voor een tweetal weken op vakantie bij ons. Ze komt een half uurtje eerder dan Olivier toe in SFO dus ik sla 2 vliegen in een klap en kan ze beiden in een keer gaan oppikken aan de luchthaven.

Zondag 3 oktober - Woensdag 6 oktober 2010

De eerste 4 dagen doen we het rustig aan om de jetlag te verteren (waar ik zelfs ook nog wat last van heb) en leid ik Gwen rond in San Francisco.

Zondag wordt een kalme dag: we gaan naar het shopping center en terwijl ik naar de hockey ga, verkent Gwen met Olivier de campus. We checken ook nog de plaatselijke pharmacy, waar Gwen helemaal zot komt van alle geneesmiddelen die hier zomaar in de rekken staat. 's Avonds gaan we met de Belgica-bende iets drinken in de Rose & Crown voor Olivier zijn verjaardag en zo maakt Gwen direct kennis met al de vrienden die we hier in Palo Alto al gemaakt hebben.


's Maandags rijden Gwen en ik richting San Francisco en doen de ondertussen klassieke scenic drive. Het voordeel in oktober is dat de mist weg is en alles dus goed te zien is en eenmaal als de zon erdoor komt is het ook nog aangenaam van temperatuur.


We maken een kleine detour naar Muir Woods en eten daar een lekker soepje om vervolgens onze tocht via de painted ladies verder te zetten en we pikken weer aan bij de scenic drive in downtown en bewaren weer het mooiste voor het laatst, twin peaks bij helder weer.

Dinsdag: onze tweede dag San Francisco: Gwen heeft deze voormiddag een bezoekje aan Alcatraz gepland, maar wegens fleetweek komen we bijna te laat aan alcatraz, ik laat Gwen uitstappen want de file gaat geen meter vooruit. Als de file opgelost is pik ik Gwen terug op die heel embarcadero aan het aflopen is, goed voor de fysiek1 Na Alcatraz verkennen we fisherman's wharf en gaan we naar de zeeleeuwen kijken aan pier 39. We ontdekken meerdere Belgische producten die hier gemarket worden zoals de Biscoff coffeebar van Lotus met echte speculaas en waar er zelfs speculaaspasta te vinden is. Beetje verder is er een pannekoekenhuis die belgische frieten verkoopt en waar we dan maar een nutella pannekoek naar binnen spelen, we moeten toch even rechtzetten dat de ghirardelli chocolat winkel NIET de greatest store in the world is!


We besluiten om te voet tot Lombard street te gaan en wandelen dus een stukje Hyde street op, een van de steilste straten van SF. We lopen de kronkelige straat even op en af en springen dan op de cable car om richting Market te gaan. 
Eenmaal daar aangekomen duiken we het grootste shoppingcenter van SF binnen om zot te doen in de abercrombie store en natuurlijk komen we buiten met elk een nieuwe trui.



We springen terug op de cable car om ons naar het Mark hopkins hotel te brengen waar we naar de skybar gaan "the top of the mark" waar ge bij helder weer een prachtig zicht hebt op de stad. We genieten van het zicht met een straffe cocktail alvorens terug naar de auto te gaan.


Door omstandigheden komen we per ongeluk terecht op de baybridge in de foute richting en dus draaien we halverwege om en stoppen nog even op treasure island om een zicht te hebben op downtown bij valavond. Gelukkig moeten we ons niet ongerust maken dat het eten gaat koud worden, want Olivier is sushi gaan halen, mmm


Op woensdag heeft Gerry voor ons een vlucht boven de bay geregeld. Hij is aan het leren voor piloot en biedt ons een baytour aan. Hiervoor moeten we eerst naar Livermore rijden, om van daaruit op te stijgen en een paar toertjes boven San Francisco te vliegen. We zien de baybridge, Alcatraz en natuurlijk de Golden Gate bridge uitgebreid en keren terug over Stanford.

 

We hebben echt geluk met het weer, want het is een van de helderste dagen en we kunnen dus heel ver zien. We zijn sprakeloos en genieten met volle teugen van de vlucht. We vliegen ook los over de luchthaven en zien van links en rechts boeing 747's op ons afkomen, beetje beangstigend, maar alles verloopt vlot en het is ook wel grappig om al die vliegtuigen te zien staan aan de terminals als ge erover vliegt.


Om een beetje te 'bekomen', passeren we aan de plaatselijke Starbucks voor een lekkere koffie alvorens terug huiswaarts te keren waar we ons klaarmaken voor een campingtrip naar Yosemite

Geen opmerkingen:

Een reactie posten