zaterdag 9 oktober 2010

bezoek Gwen: camping Yosemite

Donderdag 7 oktober - Zaterdag 9 oktober 2010

Gwen en ik gaan voor 3 daagjes op 'Girls'-camping in Yosemite. Na 4u rijden komen we toe in het park en informeren we waar er nog plaats is. We rijden door naar de vallei om op campground 4 een plaatsje te zoeken. We hebben geluk en kunnen nog een van de laatste vrije plekjes inpalmen. Deze campground is lichtjes verschillend van de andere typisch amerikaanse campings, je mag niet met de auto op het domein en de staanplaatsen worden gedeeld met andere mensen. We zetten ons tentje op en wandelen langs de Yosemite falls naar het winkeltje om eten en brandhout te kopen.


De Yosemite falls waren de voorbije dagen drooggevallen maar door de laatste paar dagen regen is de Upper fall een beetje aan het gaan en de Lower fall is nog de moeite om te zien. Wanneer wij toekomen in Yosemite is de regen juist gedaan en het belooft een mooie weekend te worden. In de winkel ontmoeten we Dave en Mickey, twee klimmers uit Colorado, die achteraf blijken in de tent naast ons te zitten. We delen onze kampplaats dus met Dave en Mickey en nog twee oudere vrouwen: Suzy en Sammy die ook uit de bay area afkomstig zijn.We laten de mannen het vuur aansteken en schuiven gezellig bij met een glaasje wijn of een pintje bier, en babbelen ondanks de koude tot laat in de avond. Tegen middernacht besluiten we toch maar in onze slaapzak te kruipen want het is berekoud en we willen morgen nog veel van het park verkennen.

Vrijdagmorgen na het ontbijt besluiten we om het mist-trail te doen.Het begint stilletjes aan op te warmen en tegen dat we aan het trailhead zijn is het al bijna middag en lekker warm (23C), dus plannen we om enkel tot de top van de Vernal fall te gaan.


Maar het wandelen gaat vlot en nu dat we toch al halverwege zijn, besluiten we om toch door te gaan naar de top van de Nevada fall om daar beloond te worden met een prachtig uitzicht. We keren terug naar beneden via het Jonh Muir trail en door al ons gebabbel (lees geroddel) staan we zonder het te beseffen in een record tijd terug beneden.


Suzy en Sammy hebben voor ons speciaal chocolade gaan halen en ze leren ons om s'mores te maken ( geroosterde marshmallows met chocolade tussen 2 crackers) boven het kampvuur. Het wordt alweer een gezellige avond en we krijgen zelfs andere mensen over de vloer omdat we zoveel ambiance hebben.


Sja 2 Belgische meisjes die alleen gaan kamperen, dat hebben we hier blijkbaar nog niet veel gezien :), met ons vlaamse taaltje zijn wij hier een exotische diersoort! Belgian Green Girls ROCKS :) We krijgen wilde verhalen over de beren in Yosemite te horen en met een klein hartje kruipen we deze nacht onze tent in.

Zaterdag pakken we onze tent terug in en rijden we eerst nog langs alle bezienswaardigheden in de vallei alvorens terug de bergen in te rijden. Zo stoppen we even aan El Capitan om te kijken of we Dave en Mickey kunnen zien klimmen, maar zelfs met een verrekijker kunnen we ze niet spotten.


We stoppen aan de Bridalveil fall en tunnelview en rijden dan de tiogapas op tot aan Tuolumne meadows. Alles op de tiogapas is al gesloten aangezien er hier vorige week al sneeuw lag, dus we picknicken dan maar op de enige plaats die nog bereikbaar is en wandelen nadien even op de pothole dome om te genieten van een schitterend uitzicht op de besneeuwde bergen en de alpenweides.


Tegen 15u vertrekken we naar huis want we hebben nog een rit van 4u voor de boeg en verlangen toch naar een warm, zacht bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten