woensdag 5 oktober 2011

Apple en wijlen Steve Jobs

BREAKING NEWS...Vandaag is er maar 1 topic dat alle krantenkoppen haalt: "Steve Jobs died"

Voor wie niet op de hoogte is wie Steve Jobs is, hij is de man achter Apple, het bedrijf dat onderandere de iPod, iPhone en iPad heeft ontwikkeld en de grote concurrent van Microsoft en Google in de computerindustrie.


Het is ook een van de rijkste en grootste bedrijven hier in de Silicon Valley met headquarters in Cupertino en is voor velen een gevestigde waarde wat innovatie en design in de computer business betreft.

Aangezien wij hier Palo Alto vlakbij Steve Jobs huis wonen, en hier de bakermat is waar alles begon, gaat het nieuws hier als een lopend vuurtje de ronde.

Eerst is er nog twijfel of het wel juiste informatie is, aangezien hij al langer terminaal ziek was en er al meerdere keren valse berichten de wereld ingestuurd waren, maar wanneer ik vandaag naar de website van Apple surf, krijg ik deze bevestiging:


Niet alleen hier in de bay-area gaat het nieuws rap rond, maar overal ter wereld wordt het overlijden van Jobs een hoofdpunt in het nieuws. Zelfs in de Belgische pers is het al Steve Jobs wat de klok slaagt.

Forbes.com - Apple co-founder Steve Jobs die at 56
SF Gate - Apple;s Steve Jobs dies at 56
CNN - Steve Jobs, Apple founder, dies
De Standaard - Steve Jobs stierf vredig in bijzijn van familie

In een mum van tijd verschijnen er miljoenen reacties op twitter en ander sociale media en beginnen de eerste rouwboodschappen en herdenkingsplaatjes te verschijnen.


Niet veel later verschijnt er een officieel rouwregister op de website van Apple en beginnen fans aan alle Apple stores in de wereld bloemen, kaarsjes en post-its achter te laten, rouwend om het verlies van deze 'celebrity'.

Nog geen dag later ziet de Apple store in Palo Alto er zo uit (tijd om aandelen van Post-it te kopen??):


Het is een kleurig en ontroerend tafereel en het loont de moeite om eens voorbij het schrijn te lopen ter herdenking van Steve Jobs. Maar een paar dagen later valt er al niks meer te zien aan de Apple store op University avenue.

Op het internet en in de tijdschriften daarintegen verschijnen "in memoriam specials" en biografieen over het leven van Jobs en speculaties over de toekomst van Apple.

Persoonlijk vind ik deze het interessantst en meest compleet: Forbes - Steve Jobs a life

Stanford heeft ook een speciale band met Steve Jobs en zijn openingstoespraak in 2005 is ondertussen al legendarisch en een klassieker op zich geworden qua motivatie speech en loont zeker de moeite om eens te bekijken.

Tekst van Steve Jobs' 2005 Stanford Commencement Address

Geen opmerkingen:

Een reactie posten