zaterdag 22 oktober 2011

Homecoming weekend: Stanford Cardinals football

Om het homecoming weekendi in stijl af te sluiten staat er vanavond Stanford Cardinals football op het programma, live vanuit de "Red Zone".

Aan Stanford universiteit werken heeft zo zijn voordelen want we kunnen  gratis naar de wedstrijd Stanford vs. Washington U (Seattle) gaan kijken met studententickets! Wel, ik moet gewoon mij even voordoen als een van de vrouwelijk collega's van Olivier om binnen te geraken, maar dat hebben we er graag voorover.


Stanford is sinds vorig jaar met Andrew Luck heel goed bezig en het stadium is iedere keer uitverkocht (terwijl 5 jaar geleden er nog geen kat naar de games kwam kijken). vorig jaar wonnen ze nog de orange bowl en Luck besloot om nog een jaartje te blijven ipv grof geld te gaan verdienen als quarterback in de NFL. Dit jaar zijn ze dus nog beter en momenteel nog steeds ongeslagen.


Bovendien kunnen we extra genieten van de typische sfeer want we zitten in the red zone, het studenten gedeelte waar de marching band zit, de Stanford mascotte (tree) en de cheerleaders dansen en er fanatiek wordt gesupporterd. Veel ambiance verzekerd. Dit wordt onze eerste live american foot ball game, we hebben wel al de regels quasi onder de knie door de superbowl op tv te zien.

FEAR THE TREE!!

Het is een warme avond voor een goede game in een uitverkocht stadium, meer dan 50.000 man (meer dan een vol koning boudewijn stadium en dat voor een college game.)


Zijt maar zeker dat het een aangename avond was, de Cardinals spelen fantastisch en verslagen Washington met 65 - 21.
Correctie, ze walsten gewoon over de tegenstander en scoren een nieuw school-record van 446 rushing yards. We zien genoeg touchdowns om bij de laatste al vlot mee te dansen en te springen op de tonen van de marching band. Bij de kick-off ratelen we mee met onze autosleutels en natuurlijk dragen we de Stanford kleuren om het thuisteam aan te moedigen.
We zitten amper een 10tal meter van het veld vandaan en zien dus alle actie vanop de eerste rij... Leuk toch om gratis en voor niks zo te kunnen meegenieten (Dat is helemaal iets anders als helemaal bovenin de tribune te zitten om de voetbalwedstrijd Standard - Bergen te proberen volgen)


Onze eerste live ervaring met American football valt reuzemee en is zeker voor herhaling vatbaar. Het typische tailgaten (uren voor de wedstrijd op de parking komen staan met bbq en bier in de achterbak van je truck om je al zat te drinken of gewoon op te peppen voor de wedstrijd) is echter nog niet aan onz besteed :)

Verslag vanop de website van de Cardinals:
What a Rush! Cardinal Runs Over Washington

"We were very aware of it when we broke it," said Andrew Luck, who completed 16 of 21 passes for 169 yards and threw for two touchdowns with no interceptions.

Stepfan Taylor rushed for 138 yards on 10 carries and Tyler Gaffney, running out of the Wildcat formation, gained a career-high 117 on nine. Each scored a touchdown, and it marked the first time Stanford had two 100-yard rushers since Toby Gerhart and Anthony Kimble did it against Arizona in 2007.

in winning for the 10th consecutive time by 25 points or more, it was just another step in a much larger picture. The Cardinal has never trailed this season, remains perfect in the red zone, and extended the nation's longest winning streak to 15 games.
Stanford and Oregon (6-1, 4-0) remain on a collision course for the Pac-12 North title, with their Nov. 12 matchup at Stanford looming ever larger.


Hier zijn de links naar mijn vorige blogposts over Stanford football:
Orange Bowl
Big Game Stanford vs Cal

Geen opmerkingen:

Een reactie posten