maandag 3 januari 2011

Orange Bowl

In november was het the big game tussen de Stanford Cardinals en de Cal bears en daaruit bleek dat dit jaar het football team heel goed bezig was.

Stanford beëindigde het reguliere seizoen met een 11-1 record, spijtig genoeg verloren ze eenmaal tegen conference kampioen Oregon, waardoor ze zich niet konden plaatsen voor the Rose Bowl, de oudste en meest prestigieuze bowl in college football (naast de NCAA kampioensmatch). Maar ze plaatsten zich wel voor één van de andere bowls: de Orange bowl.


De Orange Bowl is een jaarlijks American College Football Bowl wedstrijd die gehouden wordt in het Sun Life Stadium, home of the Miami Dolphins NFL football team in Miami Gardens, Florida. Samen met de Sugar Bowl en de Sun Bowl, is de Orange Bowl de tweede oudste bowl wedstrijd in het land, achter de Rose Bowl.
De Orange Bowl maakt deel uit van de Bowl Championship Series

Dit jaar werd de 2011 Discover Orange Bowl game gehouden tussen de Virginia Tech Hokies en de Stanford Cardinals op maandag 3 januari 2011.

De Stanford Cardinals (BCS #4) zouden normaal als Pac-10 runner-up geplaatst zijn om de Rose Bowl te spelen , maar aangezien de Pac-10 kampioen Oregon de finale van het national championship speelt en de Rose Bowl normaal een wedstrijd is tussen de winnaars van de Big Ten en Pacific-10 is er een soort regel dat Oregon vervangen wordt door de volgende automatic qualified team volgens de BCS ranking en dat was in dit geval de TCU Horned frogs (BCS #3) en niet Stanford, waardoor zij doorverwezen werden naar de Orange Bowl.

De Cardinals werden geleid door hun All Pac-10 Quarterback Andrew Luck (Aanvallende speler van het jaar), en Owen Marecic. Voor de football statistics fanaten: Luck gooide dit seizoen succesvol 245 van 349 passes over een totale afstand van 3,051 yards (254.2 yards per game), goed voor 28 touchdowns in 12 games.

Ze versloegen Virginia Tech met een verpletterende score: 40-12, hun eerste BCS bowl overwinning in Stanford football history in een vol stadium met 65,453 toeschouwers! Het dubbel van wat er in het Constant van de stock stadium van Anderlecht kan en zelfs meer als wat er in het Koning Boudewijn stadion kan.Miami was een beetje ver, maar we volgden het spel live op TV.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten