donderdag 30 december 2010

X-mas roadtrip part 3: San Diego - LA

Woensdag 29 december 2010

Vandaag regent het pijpestelen, ideaal weer dus om uit te slapen en dan in het Gaslamp quarter te gaan winkelen in het nabij gelegen Shoppingcenter Horton plaza.

In de namiddag klaart het een beetje op en rijden we naar Point loma/ Cabrillo National Monument om één van de weinige ontbrekende stempels van Californië in mijn paspoort te zetten en natuurlijk ook om dit national monument te verkennen.


In alle reisgidsen wordt deze plaats aangeprezen, maar wij vinden dat er niet zoveel te beleven is, buiten de oude vuurtoren en de mogelijkheid om van dit hooggelegen punt walvissen te spotten en een goed overzicht te krijgen over San Diego en de haven. Dit komt waarschijnlijk door de grijze lucht waardoor er een beetje een mistroostige sfeer hangt.. De lucht is dreigend en geeft op zich wel een bepaalde mythische sfeer aan de plaats maar het prachtige zicht op downtown San Diego, de haven en de pacific ocean is toch totaal anders als bij heldere hemel.


Ons bezoekje is maar van korte duur en we zijn redelijk vroeg terug in ons hotel. We hebben nu tijd om te reserveren in één van de beter sushi resto: Taka sushi waar we American style al om 6u30 onze voeten onder tafel schuiven.

Donderdag 30 december 2010

Laatste dag van onze roadtrip, we keren terug naar de Bay area om toch wat te kunnen uitrusten voor oudejaar.

We besluiten om een tussenstop in LA te doen om de saaie terugrit naar huis wat te onderbreken en we hebben ook nog de jaarpassen van Universal die ook zoals die van Seaworld maar tot morgen geldig zijn. We willen dus het meeste uit onze investering halen en gaan nog eens de studios bezoeken aangezien Olivier een aantal nieuwe dingen nog niet heeft gezien en ook Universal een speciaal kerstprogramma heeft: 'Universal Grinchmas'
voor wie meer wil weten over het kerstprogramma kan dit artikel lezen: it's Grinchmas at Universal Studios


Alles is met nep sneeuw versierd en de studio tour is wat bijgewerkt voor de kerstperiode, waardoor er een immens lange rij staat te wachten om met de trammetjes te rijden. Zo'n drukte heb ik nog nooit gezien en het bekende spelletje in pretparken om een kudde mensen rij achter rij in de volgende plaats te laten aanschuiven wordt hier optimaal toegepast. We schuiven 2u aan om King Kong 3D te zien en de speciale kerst tweaks. Bovendien is het de eerste keer dat we echt Wisteria lane van Desperate Housewives helemaal te zien krijgen aangezien er tussen kerst en nieuwjaar geen opnames zijn (alle andere keren was de set steeds afgesloten). De drukte wordt ons teveel en we verlaten het pretpark en verkiezen om wat eerder thuis te zijn dan hier te blijven aanschuiven.

Tegen de vroege avond arriveren we thuis en kunnen we rustig in ons eigen bedje slapen en de batterijen opladen om de volgende dag nieuwjaar te gaan vieren bij Dirk en Marina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten