donderdag 23 december 2010

NBA Golden State Warriors

We hebben dit seizoen beslist om van nabij de NBA te volgen en vermits de Golden State Warriors slechts een uurtje rijden hiervandaan hun thuis-wedstrijden spelen, was het logisch om dit team wat beter te leren kennen.
De LA Lakers zijn natuurlijk de kampioen van vorig jaar maar LA is toch meer dan 5u rijden van hier en de tickets zijn ook een beetje duurder. De Golden State Warriors zijn zeker en vast  geen top team, maar ze zijn zo pas overgekocht voor een record bedrag van $450 miljoen. Dus een nieuwe start en ook een nieuw logo.

 

De Warriors hebben heel wat aanbiedingen in de vorm van mini-plans en uiteindelijk kies ik voor een 10-game mini-plan waarbij we de LA Lakers en de Miami Heat kunnen zien. Ondertussen hebben we al 3 wedstrijden van het mini-plan afgewerkt.


De eerste wedstrijd was de openingswedstrijd van het seizoen tegen de Houston Rockets. Dit team is al een tijdje op de sukkel door de afwezigheid van hun ster de chinese reus: Yao Ming. Hij speelde dan ook niet tegen de Warriors en ondertussen is Yao Ming definitief gestopt met NBA basketbal wegens blessures. Deze wedstrijd is Yves meegekomen en vermits dit zijn eerste basket wedstrijd ooit was heb ik wat uitleg verschaft over deze fantastische sport. Het was een heel aangename wedstrijd waarbij de Warriors de ganse wedstrijd overhand hebben en uiteindelijk winnen met 128-132 met o.a. een mega-score van Monta Ellis met 46 punten. Ook de aanwinst van de Warriors, David Lee komende van de New York Knicks toont zich dominant in de wedstrijd en een belangrijke pion onder de borden voor de Warriors.

Ziehier voor het verslag van deze wedstrijd (Yao Ming is even te zien op het einde):


De tweede wedstrijd heb ik Nicholas mee als gast en spelen de Warriors tegen de Memphis Grizzlies. Ook deze wedstrijd verloopt bijzonder vlot voor de Warriors. Ook zonder hun ster op de guard-positie Stephen Curry, gaat het goed en is Monta Ellis opnieuw uitmuntend met 39 punten. Ook Dorrell Wright doet zijn duit in het zakje met meer dan 50% gemaakte driepunters. Dorrell Wright zal later in het seizoen ook het driepunt record van de Warriors op zijn naam schrijven. De Warriors winnen van de Memphis Grizzlies met 109-115.


De laatste wedstrijd die we zagen op 10 december was tegen de Miami Heat, het team met de sterren LeBron James, Dwayne Wade en Chris Bosh. Dus een harde dobber en deze wedstrijd wilt Leen ook wel zien. De Warriors zijn ondertussen ook, na een heel sterke seizoenstart weggezakt en hebben de laatste 5 wedstrijden verloren vooral geplaagd door blessures en een te beperkte ploeg om die blessures op te vangen. Tegen Miami echter starten de Warriors verrassend sterk. Zeker tot half time houden de Warriors gelijke tred met Miami en zijn ster-trio. In de tweede helft echter toont Miami zijn waarde en neemt Lebron James zijn team op sleeptouw met enkele spectaculaire dunks. Miami wint uiteindelijk met ruime cijfers: 106-84. De Warriors moesten het deze wedstrijd opnieuw zonder hun ster Stephen Curry doen en ook David Lee was eerder een korte tijd afwezig na een blessure en is nog niet helemaal de oude.

Hier opnieuw de samenvatting van de wedstrijd:


De basis 5 van de Warriors moeten allemaal op de afspraak zijn om een hoog niveau te halen. Er is wel een lichtpuntje, de draftpick van de Warriors van vorig jaar, Ekpe Udoh speelde onlangs zijn eerste wedstrijd, ook na een lange blessure en maakte indruk als rookie. Ziehier zijn eerste acties in de NBA:


Dus er zit zeker potentieel in dit team en zeker na de spectaculaire winst tegen de buren uit Sacramento in over-time na een driepunter van Radmanovic on the buzzer:


We kijken alvast uit naar onze volgende wedstrijd op Kerstmis tegen de Portland Trailblazers. Stephen Curry is terug van de partij en met David Lee de laatste wedstrijden bijna terug de oude zou dit de sterkste opstelling van de Warriors moeten zijn sinds het begin van het seizoen. Bovendien is Portland zeker een te kloppen team.

Voor meer informatie over de Golden State Warriors:
hier hun officiele website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten