zaterdag 11 december 2010

christmas in the bay area

Christmas: " It's the most wonderful time of the year "

en dat nemen ze hier heel serieus: overal slaagt de kerstgekte toe. Huizen worden versierd met ontelbare lichtjes, rendieren en kerstmannen worden op het dak gezet en in de winkels verschijnen al de mogelijk bedenkbare kerstversieringen en immense kerstbomen. Zoals het de amerikanen betaamt doen ze alles oversized en overdadig en dit zorgt ervoor dat heel het kerstgedoe nogal commercieel aanvoelt. Ik wordt wat nostalgisch en mis de gezellige kerstsfeer van een kerstmarkt in de koude en sneeuw.

Maar dat houdt me natuurlijk niet tegen om eens een kijkje te nemen in de buurt. En ver moet ik hiervoor niet gaan, zelfs hier in ons appartementencomplex doen ze lustig mee, zo is de ruit van het clubhouse als een echte vitrine van een bakker beschilderd.


Verder hebben ze hier in Palo Alto de neiging om een hele boom in te pakken met kerstverlichting. In de hoofdstraat van Palo Alto hebben ze het hele jaar door al lampjes rond de boomstammen hangen en voor kerst wrappen ze de takken ook nog helemaal in :)

Dan zijn er nog de shoppingmalls. Kerstshopping is een belevenis o zich, de winkels worden helemaal versierd met kerstbomen en kerstballen (vooral Macy's is hier goed in) en er wordt een heel Santa Claus dorp gebouwd waar men van de familie een foto kan laten nemen met de kerstman voor op de kerstkaartjes te zetten.


Wanneer ik naar het Stanford shopping center ga, is Santa helaas niet thuis en dus ga ik maar verder naar hem op bezoek. Op naar het Hillsdale shopping center in San Mateo en daar heb ik meer geluk want Santa claus is in da house :)


Maar eigenlijk ben ik niet voor de kerstman naar hier gekomen, maar wel om de Lego-store te checken. Ik was vroeger (en nu nog eigenlijk) een grote fan van Lego en kon er uren mee spelen, dus een volledige legowinkel trekt natuurlijk mijn aandacht. Naar het schijnt kunt ge er een emmertje vol legoblokjes naar keuze gaan halen, maar achteraf was ik toch een beetje teleurgesteld door de beperkte keuze van blokjes en aangeboden dozen.

's Zaterdags gaan we de kerstsfeer opsnuiven in SF met het groepje vrienden van Stanford. De bedoeling was om aan kerstshopping te doen, maar doordat we 3 mannen mee hebben, kunnen we dit plan al snel opbergen aangezien dit een hel zou zijn, is vergelijkbaar als gaan winkelen met drie zagende kleuters die het al lang beu zijn... :)

We schakelen dan maar over naar het rondwandelen en genieten van de shoppingdrukte en kerst buzz. Op Union square is het al kerst wat de klok slaagt want hier staat de grote 'believe' kerstboom en hebben ze een ijsschaatspiste neergezet.


Macy's komt tijdens de kerstperiode vaak in de spotlights te staan aangezien ze een Believe programma hebben: je kan een kerstbrief naar Santa Claus sturen met een wens erin, in een deel van de etalages worden katjes uit het asiel in een decor gezet en kan men ze adopteren, ze sponsoren de grote kerstboom op Union Square en ze hebben een van de bekendste kerstmannen in de winkel, MAAR deze is dit jaar ontslagen omwille van een grapje dat verkeerd opgevat is door een koppel...

Een andere must see tijdens de kerstperiode is de 24m (80ft) hoge christmas tree in de Neiman Marcus, een kunstwerk op zich...


Voor meer foto's van de kerstsfeer, check volgend facebook album:

X-mas USA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten