zaterdag 25 december 2010

kerstmis

Belgian police and non-existing government urges people to "stay at home", so we did... Celebrating X-mas in a less snowy California :)

Door het uur verschil, maken we de 24ste 's morgensvroeg al het kerstfeest in Kruishoutem mee via de webcam. Ze vinden het zelfs zo plezant dat ze al het lekkers voor onze neus houden om ons te doen watertanden, maar wij laten ons niet kennen en als revenge doen we de schuifdeur open en eten ons ontbijt op het terras in volle zon... aaah zalig (kerstfeest en gelukkig nieuwjaar)

Voor kerstavond zijn we uitgenodigd bij Tim en Nadine in San Jose, we krijgen een heus kerstdiner voorgeschoteld en de avond verloopt heel gezellig, we krijgen zelfs kadootjes van de gastvrouw: om ons toch het gevoel te geven van kerstmarktsfeer krijgen we een fles glühwein en een doos met zeevruchten.... we gaan pas zeer laat naar huis.

Kerstdag is normaal klassiek een moment dat de familie samenkomt, maar aangezien die aan de andere kant van de wereld zitten, hebben we nu de gelegenheid om eens iets anders te doen op kerstmis. Bij de Amerikanen bestaat ook het klassieke familie samenzijn, maar er zijn op deze dag ook heel veel evenementen zoals sportwedstrijden waar de ganse familie naartoe kan gaan.

Wij gaan vandaag naar een Golden State Warriors game, want de kerstwedstrijd zit in ons 10 ticket pakket. Als kerstkadootje voor onszelf passeren we nog even in de supporter store om t-shirts te kopen en bij de ingang krijgen we ook nog een kerstmuts aangeboden.

 

Er is veel ambiance en het is de beste game tot nu toe dat we gezien hebben. De Oracle arena zit helemaal vol en het einde van de wedstrijd is spannend waardoor de sfeer er alleen nog maar beter op wordt. De warriors winnen uiteindelijk met 109-102 van de Portland Trailblazers. Monta Ellis eindigde met 39 punten waaronder een aantal mooie lay-ups en dunks.


Het is natuurlijk kerstdag dus de kerstman en zijn santa girls ontbraken niet op het appel. En de spelers brachten zelf ook hun kerst tintje door rode schoenen met groene sokken aan te doen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten