maandag 27 december 2010

X-mas roadtrip part 1: Santa Barbara - San Diego

We hebben dit jaar besloten om in Californië te blijven en niet af te zakken naar het koude Noorden (dixit België). Echter Stanford is zo leeg als iets want de meeste studenten keren tussen kerst en nieuwjaar huiswaarts en dus besluiten wij om van de gelegenheid gebruik te maken om een X-mas roadtrip te ondernemen naar het hopelijk zonniger zuiden, meer bepaald richting San Diego, CA.

Zondag 26 december 2010

Rond de middag stoppen we aan Pismo beach, waar we op het strand onze picnic in een warm decemberzonnetje verorberen en ook nog even onze beentjes strekken op de pier alvorens door te rijden naar onze eindebestemming voor vandaag: Santa Barbara.


Tegen 16u komen we toe in Santa Barbara en bezoeken nog snel de Santa Barbara Mission, Olivier doet de tour binnenin op zijn eentje terwijl ik buiten bekom van de lange rit (ik was hier al met mijn zus en broer in juli op bezoek geweest). We gaan ook nog in downtown tot in de top van de Courthouse tower voor een overzicht van de stad en lopen daar even verloren als we de trap naar beneden nemen.


We checken in bij ons hotel en wandelen dan over Stearns wharf, waar er niet echt veel te beleven valt. In het hotel hadden we even 'geyelpt' om een goede eetplaats te vinden en gelukkig dat we ook direct gereserveerd hadden bij Restaurant Opal op State street, want om 21u is het nog steeds heel druk en komen er nog nieuwe hongerige klanten binnen,  Opal is duidelijk één van de populairdere eetgelegenheden en dat is grotendeels terecht aangezien we meer dan dergelijk eten op ons bord geserveerd krijgen.

Maandag 27 december 2010

We rijden door van Santa Barbara naar San Diego en hebben gepland om in de voormiddag naar het Torrey Pines State Natural Reserve te gaan. We komen juist rond de middag aan en het is er heel druk, we zijn niet de enigsten die van het goede weer willen genieten en even gaan uitwaaien aan de zee...


We parkeren onderaan aan de ingang en wandelen eerst al een stevige heuvel op voordat we het Guy Fleming trail opgaan. Het trail is maar half bewandelbaar door erosie schade van de regen (lees zondvloed) van een paar dagen geleden. Hierdoor is ook het Parry Grove trail gesloten. We maken een korte stop aan High point en visitor center, maar veel is daar niet te beleven.


Vanaf het visitor center vertrekken er wel een aantal mooie trails. We besluiten om het Razorpoint trail te volgen tot Razor point, langs Red butte en Yucca point waar we een mooi uitzicht over de kust en de kliffen te zien krijgen. We gaan verder langs het Beachtrail naar beneden en keren over het strand terug naar de parking, ook al is het trail afgesloten en komen de golven bijna tot aan de kliffen. We hadden een paar nipte calls, maar gelukkig blijven onze voeten droog.


We rijden verder door naar de USS Midway, een vliegdekschip dat uit dienst is genomen en vandaag de dag als museum dienst doet, waar we, ook al is het al redelijk laat om nog heel het museum te bezoeken, om 16u binnengaan. Gelukkig geraken we binnen aan het studententarief :)


Olivier neemt een audioguide en dus zie ik hem de rest van de tijd niet meer terug. Door de beperkte tijd moeten we een beetje kiezen wat we willen zien. (als ge het hele schip van onder tot boven wilt bezoeken hebt ge toch meer dan een halve dag nodig). Wat mij het meeste interesseert is het bovendek en dus ga ik ook rechtstreeks daarnaartoe. Met downtown San Diego op de achtergrond is het bovendek een fantastische display om al de vliegtuigen, straaljagers en helikopters die door de Navy (en airforce) gebruikt worden, tentoon te spreiden.


Doordat ik vroeger een fervente lezer was van de Buck Danny strips, ken ik er wel een beetje van en is het eens leuk om al deze toestellen in het echt te zien, vooral de straaljagers zijn wel eens cool om van dichtbij te bekijken.


Ik stop bij twee uitlegpunten waar ze het systeem van landen en opstijgen van een vliegdekschip helemaal uitleggen en ondanks de ijskoude wind (het is nog steeds december) blijf ik luisteren naar de veteran navy's die het allemaal zo levendig (maar ook soms langdradig) kunnen uitleggen.


We blijven tot ze ons letterlijk van het dek afvegen en zoeken dan ons hotel op dat in het midden van het Gaslamp district gelegen is, het historische hart en the place to be in San Diego wat restaurants en winkels betreft.


We verkennen de paar straten die tot het gaslamp quarter behoren met de oude historische panden en kenmerkende gaslampen en gaan daarna eten bij  Sammy's woodfire pizzas restaurant want van deze drukke dag hebben we een reuzehonger gekregen en kunnen we wel een paard opkrijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten