maandag 20 december 2010

Academy of Sciences

Carina en Alexandra zitten nog vast in het land wegens de sneeuwproblemen in Europa en aan de Oostkust. Nadat ze weer slecht nieuws kregen vandaag dat hun vlucht gecancelled is, besluiten we om te gaan shoppen en een bezoekje te brengen aan de Academy of Sciences in SF.


In 2009 was ik met Olivier al eens naar dit museum gegaan dus heb het grotendeels al wel gezien, maar toen was het zo druk en stond er een immens lange rij om de regenwoud exhibit te bezoeken dat we die nog niet bezocht hebben.


We hebben ons toen vooral geamuseerd met naar het grote aquarium te kijken waar een koraalrif is nagebouwd. het Philippine Coral Reef is één van de diepste (lees grootste) exhibits van levend koraal ter wereld en is tot de rand gevuld met kleurige visjes. Verder hebben we gelachen met de grappige Afrikaanse pinguïns en de opgezette dieren in het Afrika gedeelte bewonderd. De show in het planetarium was ook zeer zeker de moeite.


En het gebouw op zich, gebouwd in 2008, is heel interessant qua architectuur (van de heel bekende architect Renzo Piano) aangezien ze hier heel groen zijn gegaan en verschillende vernieuwende technieken hebben geïntegreerd. Ik had op TV over de bouw van dit museum al een hele documentaire gezien, maar het is altijd anders als ge het in het echt ziet.

Er is echter nog veel meer te zien in de California Academy of Sciences, maar dat was ons niet gelukt in die halve dag. Dus vandaag wil ik het rainforest verkennen met mijn fototoestel in de aanslag.

Voordat ik echte natuurfotografe kan worden, gaan we eerst kijken of Claude, de albino krokodil, zijn kerstmuts op heeft want ook hier hebben ze een kerstthema.


De krokodil is gelukkig gespaard van dit gebruik, maar we komen wel de mascotte tegen die zijn kerstmuts op en sjaal rond heeft en er staan wat rendieren buiten om foto's mee te nemen.


De regenwoud exhibit is een glazen bol waar het wemelt van de exotische dieren, er zijn 1600 levende dieren in ondergebracht, waaronder 250 vrij rondvliegende vogels en vlinders, 100 exotische reptielen en amfibieën en een grot vol vleermuizen. Je klimt als het ware door de verschillende lagen van een regenwoud en eindigt onder water in de tunnel door de "flooded forest' tank waar honderden tropische zoetwatervissen boven je hoofd overzwemmen. Elk niveau vertegenwoordigt een ander type regenwoud van over heel de wereld: Borneo, Madagascar, Costa Rica en het Amazon gebied met hun specifieke planten en dieren.

Ik geef mijn ogen goed de kost en slaag erin een aantal mooie foto's te maken van prachtige dieren die je niet altijd tegenkomt...


Op het eerste zicht is er niet zoveel te zien, maar wanneer je goed rondkijkt, zie je tussen de vele planten felgekleurde vogels zitten en minuscuul kleine kikkers. In de aparte boxen zijn er gecko's, kameleons, giftige kikkers en padden en natuurlijk ook een aantal slangen te zien en als je geluk hebt en heel stil blijft staan, komt er misschien wel een vlinder vlak voor je neus of op je hoofd zitten. Je wandelt via een spiraal wandelpad rustig naar boven en wordt dan met een lift naar het laagste level gebracht waar je de piranha's kunt zien en een hoogtepunt van de exhibit: een 5m lange wurgslang: de Anaconda.



Rond 5pm hebben we wel genoeg gezien en rijden verder naar Market om daar nog de Bloomingdales en Macy's binnen te gaan voor wat kerstshopping. Na wat onnozel te hebben gedaan in de paskamers en iets gekocht te hebben, stoppen we nog een keertje aan Union square om de kerstsfeer nog eens op te snuiven voor we terug naar Palo Alto rijden...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten