maandag 17 januari 2011

ski tahoe once more

Het is Martin Luther King weekend en op Stanford betekent dit dat Olivier maandag niet moet gaan werken. Ideaal dus om nog eens naar Heavenly te gaan.

We vertrekken pas zaterdags 'smorgens rond 8am, we hebben deze keer al onze skis gehuurd in de Bay area en na 3 en half uur rijden, kunnen we al direct de piste opgaan en nog een halve dag skiën.

Het is zeer mooi weer vandaag en lekker warm, ideaal skiweer. Olivier leert verder skiën en het begint al goed te gaan. We komen toevallig Arne tegen aan de lift en tegen het einde van de dag spotten we ook Nicholas en Stéphanie die allemaal al sinds deze morgen op de latten staan.


We houden samen apres ski in de Blue Angel bar, onze lokale hang-out en gaan dan elk onze eigen weg. We overnachten vanavond in een hotel dat we nog last minute hebben kunnen boeken want omwille van het verlengde weekend en de sneeuw is het heel druk dit weekend in Tahoe. De meeste hotels en ook de cabin van powderbound zaten overvol.We gaan uit eten in de Swiss chalet voor een lekkere kaas en vlees fondue. Eenmaal terug in onze warme hotelkamer vallen we als een blok in slaap in onze 'sauna' (verwarming stond vollebak en net iets te heet).


Zondagmorgen zitten we in de ontbijtzaal om 9u, maar alles is al op door de golf van toeristen die allemaal op het zelfde moment willen vertrekken, we bemachtigen nog wat brood en ei en hopen even dat het wafelijzer nog terug tot leven gewekt kan worden, maar helaas moeten we het met brood en fruitsap stellen. Om 10u staan we op de piste en het weer is nog beter dan gisteren. Terwijl we wat opwarmen op de eerste piste, komen Nicholas en Stéphanie ook toe. Steph is deze keer aan het snowboarden dus Olivier is niet de enige beginner meer. We gaan samen helemaal tot boven en steken direct door naar de Nevada kant.


Tijdens het oversteken van de stateline hebben we een prachtig zicht met aan de ene kant het blauwe meer van California en aan de andere kant de dorre woestijn van Nevada. Rond de middag stoppen we aan de East peak lodge en chillen in de zon en vullen onze reserves wat aan.


Terwijl we onze boterhammekes opeten zien we de ideale vrouw staan (toch volgens de mannen) Een serveerster met een biergordel. Door het uitzonderlijke lenteweer begint het hier stilaan op Saint-Tropez te lijken en blijkbaar hebben sommige mensen het echt al te warm en wandelen/boarden in bikini of bloot bovenlijf rond.


We eindigen de dag weer met de delicious clamshowder in blue angel cafe en verhuizen dan naar de Stanford cabin waar we voor deze nacht een 2-persoonsluchtbed ter beschikking krijgen in een kamer van 6. Voor dinner proberen we binnen te geraken in de hype in town: Fire and Ice: een teppaniaki grill waar ge a volonté moogt eten en na veel geduld, kunnen we tegen 21u aan tafel. Om 23u crashen we in ons bed, maar ik kan helaas niet goed slapen door het vele gesnurk en lawaai rondom.

Maandagmorgen is het pijnlijk om op te staan na maar een paar uurtjes effectieve nachtrust. We zijn dus in alles wat trager en minder enthousiast om terug op de latten te staan. Bovendien is het vandaag erg ijzig op de pistes wat het allemaal zwaarder maakt. We besluiten om direct over te steken naar Nevada op zoek naar betere sneeuw, maar daar is het in het begin nog erger.


Na de middag vinden we eindelijk een stukje in de zon waar Olivier kan leren parrallel skiën en daarna steken we weer door naar California waar de sneeuw er wat beter bijligt door de zon. Bij Olivier is het vat af en bij mij is de pijp ook bijna uit. We keren rond 3u30 naar beneden, moe maar voldaan. We moeten nog 4u terug naar de bay rijden maar eerst nemen we nog snel een verfrissende douche en eten nog wat pasta om op krachten te komen alvorens terug te keren naar huis.

Sinds vorig weekend heb ik mijn hartslagmeter aan en dat is heel interessant: ik heb dit weekend in totaal 5066 kcal opgedaan. (vergeleken met +/- 300 kcal bij half uurtje lopen). Ik ben normaal geen fervente calorieën telster, maar geef toe, de numbers are motivating. Dus hier nog wat meer statistieken van epic mix: vertical ft. per dag: 5999ft- 8208ft - 9752ft  totaal weekend:  23.959ft

Voor meer foto's van onze ski trips:

Facebook album ski Tahoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten