zondag 9 januari 2011

ski Tahoe

We gaan dit weekend opnieuw skiën aan Lake Tahoe en deze keer logeren we in de Powderboumd cabin van Stanford, waar we kunnen verblijven via Stéphanie en Nicholas. We vertrekken vrijdagavond pas tegen 4pm en zijn rond 22u ter plaatse.


Het is een hele mooie cabin, pas nieuw gebouwd, en dan komt daar een bende studenten in, als dat maar goed komt... We maken nog even kennis met al de anderen alvorens een kamer uit te kiezen en in onze slaapzakken te kruipen. De cabin is overvol aangezien het het eerste weekend van het seizoen is, dus delen we een kamer met Steph en Nic.

Zaterdag 8 januari 2011

We hebben wat moeite om vroeg op te staan, het is toch niet helemaal hetzelfde als thuis in ons eigen bed te slapen (ondanks de oordopjes tegen het lawaai van al diegene die zich klaarmaken om zo vroeg mogelijk op de piste te staan). Wij zijn echter niet echt gehaast, want onze season pas hebben we al bijna terug verdiend, dus is het niet nodig om van openings- tot sluitingstijd op de latten te staan (zoals bij een dagpas) om er het meeste uit te halen.

Het is een druk weekend en wanneer we toe komen aan de California lodge staat er een hele lange rij bij de rental gear, gelukkig hebben wij een online reservatie gemaakt en worden we als VIPklanten behandeld, we mogen overal voorsteken en binnen de 10 min staan we terug buiten met skis, boots en helms.

Olivier heeft besloten om over te schakelen naar skiën ipv snowboarden. Ik was al eerder terug geswitched want we zijn allebei het tjaffelen en op ons gat vallen beu. Olivier heeft echter nog maar één enkele keer op de latten gestaan, maar gelukkig is Stéphanie ski monitrice en vind ze het heel leuk om les te geven, dus neemt ze Olivier in de voormiddag onder haar hoede.


Ondertussen trekken Nicholas en ik wat verder de berg op om wat pistes te verkennen. Tegen de middag keren we terug een stukje naar beneden richting Snow Beach waar we onze boterhammekes opeten in het zonnetje en eens kijken hoe Olivier het ervan afbrengt.


Hij leert snel bij en na de middag nemen we hem verder mee wat hogerop zodat hij ook van het uitzicht op het meer kan genieten en wat langer zijn bochtjes kan oefenen.

Ik heb voor de lol en uit nieuwsgierigheid mijn hartslagmeter aangedaan en blijkt dat ik vandaag in een dag bijna 2000 kcal heb opgedaan en maar liefst een maximale hartslag van 190 had. Dat is andere koek dan ff gaan lopen!


Terug in de cabin, laten we onze spieren wat relaxen door een duik in de hottub te nemen en spelen dan tot een stuk in de nacht de Beatles versie van monopoly. (dat weer klassiek eindigt op een sisser doordat iedereen bankroet gaat)...

Zondag 9 januari 2011

We komen nog wat later ons bed uit vermits we er maar laat in lagen. Het is gelukkig veel minder druk aan de skipiste en we vinden nog plaats op de hoofdparking waardoor we geen tijd verliezen met shuttles nemen en sleuren/wandelen met onze skis. De meeste mensen komen blijkbaar maar op zaterdag voor een dagje skiën en doen de zondag andere dingen of zijn al terug naar huis. Ons hoort ge niet klagen, want nu zijn de pistes tenminste niet bezaaid met beginnende snowboarders en self-made ongecontroleerde skiers.


Deze keer gaan we meteen helemaal naar boven met de Sky Express om Olivier op de blauwe pistes te zetten. Stéphanie bekijkt nog even of het goed gaat, voordat ze samen met Nicholas eens goed gaat door skiën. Ik probeer mijn job als interim skilerares goed in te vullen en we geraken zonder kleerscheuren de berg af. We oefenen nog een aantal keer op bekend terrein alvorens de lift terug naar beneden te nemen om ons gehuurd ski materiaal op tijd terug in te leveren.



Het was ons de vorige keren al opgevallen dat de meeste mensen hier direct na het sluiten van de laatste lift (rond 4u) in hun auto springen en naar huis rijden, waardoor er bij vertrek al een file staat om de pas over te rijden. Wij besluiten om even te wachten en pas tegen 8pm, door te rijden en achteraf blijkt dit de goede keuze te zijn geweest, want we zetten een nieuwe recordtijd neer op de afstand South lake tahoe - Palo Alto. In 3u en 30 min leggen we de weg af zonder in de file te staan. Als ge vroeger vertrekt doet ge er minstens 4u-5u over omwille van file over de pas, vertraging rond Sacramento en de drukte in de North bay (berkeley - bay bridge).

We gaan nog even langs het Nestle Tolhouse voor een warme choco en brownie, en passeren dan terug aan de Powderbound cabin om te eten en ons valies op te pikken en we maken van de gelegenheid gebruik om uit onze skikleren te kruipen en ons wat op te frissen voordat we de lange rit naar huis aanvatten.

Voor de geïnteresseerden: dit weekend heb ik in totaal 3061kcal verbruikt, die al wel gerecupereerd zijn met de warme chocomelk met slagroom en ander lekkers...

Voor meer foto's van onze ski trips:

Facebook album ski Tahoe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten