zondag 23 januari 2011

nieuwjaarsrecepties

Zaterdag 22 januari 2011

Vandaag is het het nieuwjaarsfeest van het departement radiology van Stanford waar Olivier officieel werknemer is. Het feest gaat door in Redwood City in het Fox Theater. We worden tegen 6pm verwacht voor de apero...

Amerikanen zijn extremisten: toch op kledingsvak... Terwijl het compleet normaal is om in de week in uw roze pyjama te gaan shoppen, zijn ze voor speciale gelegenheden allemaal heel fel opgekleed en opgetut. Er worden zelfs foto's aan de ingang genomen alsof ge op de rode loper zijt, we voelen ons alsof we naar ons eerste prom gaan!
Na de cocktails, mogen we binnen in de theaterzaal, maar er zijn toch maar weinig tafels voorzien voor de 300 man die uitgenodigd zijn. Er is een grote dansvloer voorzien en de resterende plaats wordt gevuld met wat loungezetels en een 10 tal 4-persoons tafels. Dit wilt dus zeggen dat 2/3 rechtopstaand moet eten of in een van de zeteltjes van de zaal moet gaan zitten.
We ontdekken de Amerikaanse versie van buffet met de mash potato cocktail waarbij ge een glas vult met puree en hier dan nog andere ingrediënten bij mixt zoals spek, pesto, zure room etc. Een onbekend concept voor ons, maar wel lekker.


Na het eten wordt de dansvloer vrijgemaakt en de muziek al opgezet om 7u30 en iedereen staat meteen te shaken. tegen 10pm is het al ver gedaan.Vergeleken met België begint een party pas tegen 11u-11u30, hier zitten ze dan al in hun bed, maar ze hebben ongetwijfeld evenveel plezier.

Zondag 23 januari 2011

Tegen de middag rijden we langs Pacifica richting San Francisco. Het is een uitzonderlijk warme en heldere dag voor in januari, 20C en vooral geen mist in Pacifica ! We willen nog een paar stukken van het Golden Gate NRA bezoeken die rondom Pacifica liggen, maar het visitor center is gesloten en we worden om 5u verwacht in Berkeley voor de nieuwjaarsreceptie van BCNC. We passeren Sweeney ridge, Milagra ridge en Mori point maar doen geen wandeling.

We rijden verder door naar de Berkeley campus en vinden wonderwel meteen parkeerplaats wat geen evidentie is in Berkeley. (ookal hebben ze hier blijkbaar speciale parkeerplaatsen voor ons, nederlandstaligen, voorzien :) )


We wandelen nog even rond op de campus en gaan dan op het terras aan het International House Berkeley, waar de BCNC receptie doorgaat, nog even in het zonnetje zitten genieten met het zicht op de Golden Gate bridge in de verte.


Tegen 5u beginnen de meeste belgen toe te komen en we ontmoeten een aantal nieuwe landgenoten. Verder heb ik ook nog het geluk aan mijn kant want bij het verloten van een ipod nano wordt zowaar mijn naam getrokken!
Ik ben dus nu de trotse eigenaar van de laatste ipod nano en kan niet wachten om hem uit te proberen tijdens het lopen...en vol te zetten met nieuwe muziek met de giftcard die ik in december had gewonnen.


Naar Belgische traditie loopt de receptie ver uit en met het uitdoen van het licht worden we vriendelijk aangemaand om de zaal te verlaten, maar dat zorgt er alleen maar voor dat de conversaties in de hal worden verder gezet. Uiteindelijk verlaten we het International House tegen 21u en gaan met de resterende South Bay Belgians nog ergens wat eten en drinken in Oakland.

We vinden een goed bar waar we lekkere mosselen en clamchowder nog kunnen eten op dit late uur en de bierkaart wordt ook direct goedgekeurd als we zien welke bieren ze allemaal op het vat hebben staan.


Wanneer we tegen 11u naar huis willen vertrekken, hebben we nog een klein oponthoud want de plaats waar onze auto staat geparkeerd is omsingeld door politiewagens.  Oakland is niet echt de beste plaats wat criminaliteit betreft en met veel vertoon hebben ze juist naast onze auto een kerel aan de kant gezet waardoor heel de straat geblokkeerd wordt en wij niet kunnen vertrekken.
We besluiten dat het slimmer is van op een afstandje af te wachten en alvast een muntje te eten, alvorens naar de politie toe te gaan en te vragen of we weg kunnen. De rest staan als ramptoeristen te kijken of we niet worden opgepakt wegens verstoren van hun werk en openbare dronkenschap, en we hadden al deels afgesproken naar wie we onze enige call vanuit de cel zouden kunnen doen zodat ze onze borg konden komen betalen, maar gelukkig zijn ze te druk bezig met die andere kerel en laten ze ons zonder probleem vertrekken met nog hun excuses en bedanking voor ons geduld :)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten