vrijdag 21 oktober 2011

Homecoming weekend: Stanford Cardinals fieldhockey

Tijdens Homecoming weekend worden alle alumni van de unversiteit terug uitgenodigd op de campus om deel te nemen aan verschillende festiviteiten. Traditioneel is dit weekend volgeboekt met topsportevents op Stanford. Ideaal om eens de verschillende sportteams in actie te zien...

Stanford heeft een hoogstaande sportreputatie en rijke geschiedenis van topprestaties en topathleten en stuurt meer atleten naar de olympische spelen dan Belgie!!

Stanford: Home of champions is geen uit de lucht gegrepen slogan...


Tot op heden hebben de Stanford Cardinal (nickname voor de athletic teams van Stanford) 118 nationale titels behaald waarvan 102 NCAA team championships, het op een na meeste van alle universiteiten in de US (UCLA staat op de eerste plaats). Van deze 102 zijn er 41 titels behaald in women's teamsports, een absoluut record in de US. Stanford houdt ook het record van meeste NCAA individuele sporttitels (421 championships)

Daareenboven heeft Stanford ook al gedurende 17 opeenvolgende jaren de  "NACDA Director's Cup for Division I" gewonnen die jaarlijks wordt uitgereikt aan de universiteit met het meeste succes in collegiate athletics. (1994-95 tot 2010-11).

Traditioneel is Stanford ook altijd heel goed vertegenwoordigd geweest op de Olympische Spelen. Stanford stuurde 47 atleten naar de 2008 Beijing Olympics en behaalde 25 medailles waarvan 8 gouden, 13 zilver en 4 brons...Terwijl voor Belgie enkel Tia Hellebaut goud behaalde bij het hoogspringen en de vrouwen van de 4x100m sprint ook nog een zilveren medaille uit de brand sleepten. (just saying)

In totaal, tot op heden behaalden Stanford-geaffilieerde atleten 224 medailles in een olympische discipline, Belgie behaalde in totaal 139 medailles.

Voordat ik de lofzang over de sportprestaties van Stanford staak, geef ik toch nog even een paar bekende namen mee van sporters die op Stanford hebben gezeten:
beachvolleyster Kerri Walsh, de iets minder bekende 'broertjes' Bob en Mike Bryan in dubbel tennis. De alombekende Tiger Woods en de legendarische John McEnroe...

Met andere woorden: het loont wel eens de moeite om naar een sportwedstrijd te gaan kijken op Stanford! :)

Als opener ga ik vrijdagavond al kijken naar een wedstrijd van het hockeyteam hier in Stanford. Ben wel eens curieus om het niveau te zien van de college hocekycompetitie...


Stanford Hockey speelt tegen UC Davis (Sacramento), ik krijg mooi snel hockey te zien, maar het is duidelijk dat Stanford een niveau hoger is dan Davis. De wedstrijd eindigt met een 5-0 score. Om een idee te krijgen hoe goed Stanford is bekijk ik de NCAA rankings , maar snap echter niks van de rankings, het is een kluwen van statistieken, maar nergens wordt een duidelijke rangschikking weergegeven.

Morgen staat er nog een andere sportwedstrijd op het programma: American football.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten