zondag 1 april 2012

OOH Yeah snow!

zaterdag 31 maart 2012

Met skibuddies Steph en Nic gaan we ook dit weekend terug naar Tahoe. Het seizoen 2011-2012 is
nog niet denderend geweest bij gebrek aan sneeuw. Het is al heel de winter veel te warm geweest en rondom de chalet is er geen sneeuw te bespeuren. Gelukkig hebben de meeste skiresorts een systeem om kunstmatige sneeuw te maken zodat er toch nog te skiën valt.


Vandaag echter is het ijskoud en ze voorspellen eindelijk dat er sneeuw gaat bijvallen. Onze vingers zijn gekruist. We pakken ons goed in om deze voormiddag te gaan skiën in Alpine Meadows.


Maar we staan nog niet lang op de piste vooraleer het heel hard begint te sneeuwen. De aangekondigde sneeuwstorm passeert (eindelijk) en het is niet meer plezant om in dit weer te skiën want de visibiliteit is quasi nul. We warmen dus onze koude handen op met een beker warme chocomelk in de cafetaria in afwachting dat het sneeuwen vermindert.

Het blijft echter doorsneeuwen, dus besluiten we van terug te keren naar de cabin. Spijtig dat we niet verder skien, maar het is wel goed dat er verse poedersneeuw valt! Dit seizoen is het nog gene vette geweest en we moeten tot eind maart, begin april wachten tot er eindelijk genoeg verse poedersneeuw ligt...


In de namiddag zijn we het beu om door het raam naar de vallende sneeuw te kijken en springen de auto in met een paar slee-achtige voorwerpen (plastic schotel en een boogieboard-slee) die we in de garage hebben gevonden.We hebben goesting om een sneeuwman of sneeuw engeltjes te maken, een sneeuwballengevecht te houden en om op een slee een helling af te roetsjen... (beter bekend in de USA als 'sledding')

Rondom Tahoe zijn er verschillende plaatsen waar zowel groot als klein op een veilige manier sneeuwpret kan hebben, de snow play area's.
Eerst rijden we naar Granlibakken Snow play area, maar daar vragen ze $12 om u te amuseren en om materiaal te huren, wij willen echter gratis plezier en rijden naar het volgende snowpark, de Tahoe City Snow Play area (langs Hwy 89 south een 200 tal meter van de hoofdsplitsing in Tahoe City) waar er een lichte helling is en je je met je eigen materiaal kan uitleven.


We ravotten als kleine kinderen in de verse sneeuw en amuseren ons te pletter met sleeën. Na wat oefenen wagen we ons zelfs op een kleine jump... en breken bijna onze benen :). Nadat we een wedstrijdje 'om ter verst' hebben gehouden en zowel onze kleren vol sneeuw zit als ons achterwerk vol blauwe plekken staat, keren we met een grijns tot achter onze oren huiswaarts.


Het wordt nog een uitdaging om terug aan de cabin te geraken want ondertussen is de weg volledig dicht gesneeuwd, zelfs met sneeuwkettingen begint het moeilijk te worden. Na het beter slip and slide werk en een half uurtje sneeuw ruimen op de oprit, duiken we verdiend in de stomende hottub.

Zondag 1 april 2012

Dit is een van de zeldzame momenten dat we er geen probleem mee hebben om 's morgens al vroeg uit ons bed te springen om zo snel mogelijk op de skipiste te kunnen staan. Powder, here we come!

Maar we zijn duidelijk niet de enigen die willen genieten van de poedersneeuw en dus staan we nog een tijdje aan te schuiven om tot op de parking van Squaw te geraken. Gelukkig kunnen we ondertussen rustig het winterwonderland bewonderen.

 

Olivier heeft geen skipas voor Squaw, maar omdat het zo'n slecht seizoen is, kunnen we een buddy pas kopen voor een voordelige prijs. Perfect voor Olivier om ook eens Squaw beter te verkennen want vorige keer hebben we enkel op een groene piste op ons gat gezeten in een poging om te snowboarden.


We hebben geluk, door de sneeuwstorm van gisteren, hebben ze alle liften eerder gesloten en is er gisteren niet veel meer geskied, dus kunnen we ons vandaag uitleven op een maagdelijk onaangeroerd sneeuwtapijt. De beste sneeuwcondities die je maar kan wensen! 


Ik ski heel de dag met Olivier en laat hem zoveel mogelijk van het skigebied zien ( op ons niveau) en Steph en Nic spreken af met Arne en Koen om zoveel mogelijk in de diepsneeuw zich uit te leven want ze hebben er lang genoeg op moeten wachten. Het is 1 april en eindelijk ligt er voldoende sneeuw.


De moraal na zo'n powder day is dan ook optimaal, iedereen is moe maar voldaan en naar gewoonte worden de skiavonturen van die dag bij pot en pint verteld alvorens het weekend te eindigen met een lange rit terug naar de bay area.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten