zaterdag 22 mei 2010

bezoek schoonouders part 6: Death Valley en via pacific hwy naar huis

Het relaas van de laatste dagen geschreven door de moeder van Olivier

Donderdag 20 mei 2010

Vanmorgen vroeg opgestaan en na een lekker ontbijt nog vlug het casino binnen om toch eens een kans te wagen om iets te winnen maar door gebrek aan tijd en geluk, stoppen we maar en verlaten Las Vegas om verder te rijden richting Death Valley.

Onderweg zien we prachtige bergen met de kleuren rossig en groen en de iets hogere bergen hebben nog wat sneeuw liggen op de top. We passeren ook woestijnbossen en vervolgen onze tocht langs een lange eenzame weg maar met een prachtig zicht, de weg heeft wel af en toe en dipje maar in de auto heerst wel sfeer wat muziek, een babbel en soms een slaper (snurker).


We zitten in de middle of nowhere maar soms zien we toch een huis en zelfs een kerkje.
Tegen de middag rijden we Death Valley nationaal park binnen en nemen natuurlijk een foto van de ingang en voelen ook de eerste hitte als we uit de auto stappen (40°C)


Het eerste dat we zien van Death valley is een zoutmeer, eventjes naartoe gewandeld ongeveer 1km in een hitte van 37°C,  daarna zien we ook de Devils Golfcourse, het lijkt precies of de grond omgewoeld is, maar het is gebarsten grond door het zout en de droogte/hitte.


Vevolgens rijden we door de Artist Drive, een kleine detour van de hoofdweg en zien we terug een rotsmassa van groene, roze, lichtbruine pastelkleuren en dan staan we voor het artiestenpalet, een bonte verzameling van kleuren. We passeren Golden Canyon en rijden naar Furnace Creek. De hitte is niet meer te dragen en we zijn blij dat we een goede airco hebben in de auto. Om 15u eten we wat, maar niemand heeft veel honger bij deze temperaturen. We rijden nog even terug naar Zabriskie Point, waar we toch nog even onze moed bijeenrapen en uit de auto springen om het uitzicht te zien.


We rijden verder door richting Stovepipe wells, passeren Mustard canyon en nog vele andere zaken , maar door de grote warmte ben ik een beetje mijn concentratie kwijt. (Mesquite dunes, weg naar Lone Pine via Panamint springs) Om 17u25 verlaten we het park na nog een laatste vistapoint boven op de volgende bergketen.


De temperatuur verlaagt van 104F (40C) naar 80F (27C) boven aan de pas en we moeten de airco uitlaten want het is een hele lange trage klim om de motor niet te oververhitten. Op de weg naar Bakersfield is er heel veel wind en we zien zelfs een vrachtwagen die omvergeblazen is…. We rijden voorzichtig verder en om 20u eten we snel fastfood in de Mc Donalds te Bakersfield en dan rijden we nog even door tot Kettleman city om onze rit van morgen weer wat in te korten. We komen rond 11u30 toe in Super 8 om daar te slapen.

Vrijdag 21 mei 2010

Onze laatste dag van de roadtrip gaat langs de kust, we zien uit over de pacific ocean oftewel grote of stille oceaan. Onze eerste stop van de dag is in San Simeon waar er een hele kolonie zeeolifanten verblijft. Deze periode liggen er vooral vrouwelijke zeeolifanten en wat kleintjes op het strand.


Na weer een heel bochtig stuk langs de kliffen en de kust, houden we een korte rustpauze aan het Julia Pfeiffer Burns statepark waar er een waterval te zien is die op het strand valt, een mooi zicht. Het is veel frisser dan in Death Valley en we moeten onze truien en jassen terug uit de auto halen want er staat een stevige wind.


We komen aan in Monterey waar we lekker eten bij Isabella’s, een italiaan op old fisherman’s wharf, met mooi zicht op de haven waar we zeeotters zien zwemmen en pelikanen zien vliegen. Daarna nog even snuisteren in de winkeltjes op de pier waar ik een halsketting wil, die ik van Olivier en Leen kado krijg voor mijn verjaardag. Dank U.


Tegen 17u verlaten we Monterey Bay en rijden nog even langs een mooi stukje kust in Pacific Grove waar de bloemen in volle bloei stonden. We zien een hele strook mooie paarse bloemen en maken een huwelijk mee aan Lovers point. Nog eventjes stoppen in Santa Cruz, het surfparadijs van California, zowel voor beginners als voor gevorderden zijn er hier goede golven te vinden.

Daarna steken we de bergen door richting Palo Alto, onze eindbestemming en thuis.
We arriveren uiteindelijk om kwart voor 8 in Palo Alto en moe maar voldaan duiken we ons bedje in. o

In totaal hebben we 3000miles gereden = 4800km

Zaterdag 22 mei 2010

Vandaag is het een rustdag, we slapen lekker uit, gaan even shoppen voor kadootjes voor het thuisfront in de bookstore van Stanford.
In de namiddag doen we een kleine wandeling in het Palo Alto Bayland reserve, maar er staat een veel te koude wind, dus kren we snel terug naar huis.
De rest van de dag besteden we aan valiezen pakken en we kruipen vroeg ons bed in want morgen moeten we vroeg op , want moeten al om 5u20 in de luchthaven zijn.

Ondertekend,
Liliane Van Hauwaert

Geen opmerkingen:

Een reactie posten