maandag 31 mei 2010

Memorial weekend

Dit weekend belooft druk te worden aangezien het een verlengd weekend is (Memorial day) en dit het startshot is voor Amerikanen om voor de eerste keer actief buiten te komen en de bbq van onder het stof te halen of andere activiteiten te organiseren, onze agenda is dus al goed gevuld

vrijdag 28 mei 2010

Vandaag heb ik afgesproken met Marie (canadese) om nog eens de Stanford dish walk te doen, het is warm vandaag, maar er staat ook een stevige wind waardoor het toch maar frisjes aanvoelt. Ik vergeet dus natuurlijk om zonnecreme op te doen en het resultaat mag er wezen , een mooi aangemeten bouwvakkerstenue ! Tijdens de wandeling zien we prachtige vogels in alle kleuren en maten , zo komen we een witte ibis en een blauwe reiger tegen die broederlijk naast elkaar staan. Volgens het informatiebord aan de ingang kunt ge blijkbaar in de foothills van Stanford ook coyotes en mountain lions (aka puma) tegenkomen , maar tot groot genoegen van Marie krijgen we die niet te zien. We eindigen met een fietstochtje naar het museum op de Stanford campus om daar een lekkere lunch te nuttigen in de schaduw van een boom.

's avonds is het South Bay Belgians afspraak en deze keer gaan we met z'n allen eten in de Mongolian Grill in Mountain View. Zeer vergelijkbaar met de Wokdynasty of Chess café in Leuven, alleen is het interieur veel primitiever en de prijzen gelukkig ook spotgoedkoop. Maar de spiceness van de sauzen wordt zwaar onderschat en zowat iedereen heeft tranende ogen en sommigen zelfs de stoom uit hun oren komen van de pikantigheid... Nog een beetje wennen zeker?! :)


zaterdag 29 mei 2010

"On Saturday May 29 2010 Belgica screened the final day of the Queen Elisabeth Competition 2010 (Piano) at The Knoll. We provided traditional Belgian fries during the screening as well as some other Belgian snacks." Belgica website

FRITUUR ELISABETH

Vandaag vroeg uit de veren voor het Belgica event met zelfgemaakte frietjes. Inderdaad, we gaan vandaag van nul beginnen en Amerikanen leren hoe echte Belgische frieten worden gemaakt en geserveerd...
Het is echter voor de meeste Belgen toch nog iets te vroeg opstaan voor in het weekend en na werkloos te wachten tot de lading patatten arriveert, staan we om 11am nog met veel enthousiasme in de aanslag met patattenschillertje.
Als echte gourmands besluiten we ook nog om 'tomaat crevette' alsook garnaaltjes op een blaadje witloof op het menu bij te voegen om het op en top Belgisch te houden. Dit alles kunnen we doorspoelen met een goed pintje bier (Stella en Hoegaarden) en als afsluiter nog wat lekker pralines met echte Belgische chocolade. Een veelbelovend vooruitzicht...


Na 3 uren schillen, wassen, snijden, eerste bak en tweede bak, zijn we tegen 2pm eindelijk gereed om echte authentieke Belgische friet te serveren, in een frietzak met mayonaise!
Amerikanen eten alleen maar ketchup, dus ze keken nogal raar op en waren ook verwonderd dat we onze frieten 2x bakken! AHA the big secret... maar over het feit of ons eten al dan niet lekker is, was er geen discussie nodig, alles was in een mum van tijd veroberd met de glimlach.


Het is een van de eerste hete dagen en we genieten van het feit dat we een aangenaam zacht gazon ter beschikking hebben om een beetje te volleyballen en rustig te relaxen. De hitte wordt ons zelfs teveel maar gelukkig hebben we genoeg drank en schaduw om gezellig te babbelen en te luisteren...


Want er is natuurlijk ook de live streaming van de finale van de Queen Elisabeth wedstrijd voor piano waarvoor we deze activiteit hebben georganiseerd en we volgen ook met een half oor de prestaties van Belgie op het eurosongfestival.

Met dank aan Joachim voor de foto's 


zondag 30 mei 2010

Zondag en  'Memorial day-weekend', plots is het heel druk aan het zwembad en juist nu besluiten we om een lazy sunday te houden.
Het is dag en nacht verschil, normaal zijn er een 5tal mensen aan het zwembad en plots vandaag zijn alle zetels bezet en moet er gezocht worden achter een plaatsje.
Bovendien is er een nieuwigheid: vanaf vandaag zit er een "poolmanager" die onze ID's controleert en alles met argusogen in het oog houdt. Hij krijgt al snel de nickname "poolnazi" omdat hij echt alle regeltjes tot de kleinste letter opvolgt. Amerikanen en hun regeltjes !! om hoorndol van te worden. Hilarisch om hem bezig te zien, lopend achter mensen om hun ID te checken, spelende kinderen stil te krijgen of in het juiste deel van het zwembad te houden (lapswimming priority), glas te bannen en dergelijke.
Een andere nieuwigheid: we gebruiken voor een eerste keer de bbq aan het zwembad die vanaf vandaag iedere zondag wordt aangestoken en iedereen mag vrijblijvend zijn vlees komen bakken of hotdogs komen eten.


Maandag 31 mei 2010

Vandaag is het Memorial day , maar dat wilt niet zeggen dat de winkels toe zijn , integendeel overal zijn het solden.
We besluiten om naar de REI (AS adventure) te gaan om eens te kijken voor kampeergerief. Wat een drukte van jewelste, we geven het al snel op en keren huiswaarts.
Aangezien het vandaag een vrije dag is, lukt het om met een paar leden van Belgica eens 'ene' te gaan drinken vanavond. We maken er een kroegen(zoek)tocht van, ondertussen hebben we al 2 bar/eetgelegenheden gevonden buiten de gebruikelijke sportsbars zoals "The Old Pro", Nola's, The Rose and Crown en Ruby's pub en Gordon biersch. Het wordt Sliderbar, een redelijk nieuwe bar/eetgelegenheid op University avenue en we belanden daarna nog in de wine bar op Ramona street.

Voor ons is het ook deels een memorabele dag want onze blog bereikt de kaap van de 1000 bezoekers sinds de eerste post in januari !!!

verder is het de koudste maand mei geweest sinds het begin van de metingen. El nino slaagt ook hier toe, maar het is nog mooi groen ipv het dorre bruin , maar een beetje warmer mag het stilaan wel worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten