zondag 13 juni 2010

Afkoelen in de San Francisco bay, Lands end & Berkeley

zondag 13 juni 2010

We hadden voorgenomen om het resultaat van de verkiezingen niet af te wachten, maar door het uurverschil krijgen we al de eerste uitslagen bij het wakker worden en kunnen we het niet laten om te beginnen volgen en babbelen direct over het grote succes van de NVA met heel de familie via skype.

Het plan vandaag was wegvluchten van de warmte in Palo Alto door naar San Francisco te rijden, want vandaag steeg het kwik tot 94°F,en in de stad maar een 60°F door de mist, een groot maar welkom contrast.
Door de vroege telefoontjes en discussies over politiek verliezen we een hele voormiddag en het geplande bezoek aan Angel island wordt uiteindelijk herleidt tot een stop aan Fort Funston en een wandeling aan Lands end (beiden maken deel uit van Golden Gate NRA) doordat we de laatste ferry richting Angel island niet meer kunnen halen.

Onze eerste stop is aan Fort Funston, dat op zanderige kliffen gelegen is met een mooi zicht op de oceaan. Vroeger was dit een oude nike-missile launch site en nu is deze site vooral een populaire plaats om aan hanggliding te doen. Echter van dit alles krijgen we niet veel te zien, want de mist is weer een grote spelbreker.


We rijden door naar Lands end en wandelen op het Lands end coastal trail. Dit wandelpad volgt het tracé van de vroegere Cliffhouse railroad die diende om met de tram van downtown naar de kust te gaan. We wandelen eerst in de mist, maar in 10 min verdwijnt de mist als sneeuw voor de zon en zien we prachtige kustflora, ruige kliffen onder een verfrissend windje.


Op dit pad kunt ge ook nog bij laagtij een aantal restanten van scheepswrakken ontwarren zoals de boilers en het achtersteven van het vrachtschip Ohioan en de stoommachines van de Lyman Stewart en de Frank Buck die allemaal op de klippen zijn gelopen nabij Mile Rock. Verder ziet ge ook nog het Mile Rocks lighthouse dat nooit voltooid is geweest door de bouwmoeilijkheden in deze ruwe zee en uiteindelijk omgebouwd werd tot helikopter platform (waarvan ik me afvraag welk het nut is om daar midden in zee te kunnen landen??) meer info over Mile Rock.


's Avonds zijn we uitgenodigd om te gaan eten bij een Canadees koppel, Marie & Jason. Blijkt dat al onze vrienden in dezelfde wijk wonen en ze blijken bovendien nog eens buren te zijn van onze Belgica vrienden... We krijgen veel en heel lekker eten geserveerd , het zijn dan ook Canadezen met een Frans bourgondische achtergrond ipv Amerikanen.

Maandag 14 juni 2010

Gisteren heb ik 'on the fly' met Marie afgesproken om de campus van Berkeley te gaan verkennen om weer een beetje van de afkoeling te kunnen genieten in de stad en om eens te vergelijken hoe die universtiteitscampus eruit ziet...
Wanneer we op de campus arriveren, is er juist een soort promotie aan de gang voor potentiële studenten dus het is er levendiger dan anders. (Normaal is het schooljaar reeds gedaan, het voorbije weekend was het commencement weekend oftewel graduation of afsluiting van het academiejaar en ziet ge dus in Stanford iedereen foto's trekken in kleurige toga's als laatste aandenken aan hun fantastische studententijd en zijn er een aantal ceremonies alvorens iedereen voor de vakantie naar huis trekt.)
We mengelen ons tussen de jeugd om een poster te pakken te krijgen met de slogan "Go Bears" en " CAL" zodat we bij de volgende derby tussen Stanford en Cal ons leven eens kunnen riskeren door voor Berkeley te supporteren :D


Na een beetje ronddwalen op campus valt het op dat het contrast tussen de ruime symmetrische campus in Stanford in mediterraanse stijl en het rommelige, cozy, gezellige, chaotische Europees Berkeley groot is, maar beide kunnen mij wel smaken.
We nemen ook een kijkje in Berkeley downtown om een algemeen beeld te krijgen van wat een student hier zoal kan doen buiten studeren en zoeken naar het bekende restaurant "Chez Panisse" waar de Californische keuken is ontstaan. Via een omweg langs de oceaanside in SF rijden we op het gemak terug naar huis en laat ik ondertussen mijn guide-skills nog eens werken.

Ondertussen zijn Anneleen en Raf toegekomen in Palo Alto, Anneleen is een collega van Olivier die ook de oversteek gaat maken van Esat naar SF maar ipv Stanford in Berkeley gaat werken en nu alle voorbereidingen zijn komen doen en ons om nog wat raad en interessante tips vragen. Ik kan dus meteen mijn gedacht zeggen over de campus die we pas een paar uur eerder hebben gezien en we rijden alvast met hen naar de 'oval' van Stanford om ze wat vergelijkingsmateriaal te geven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten