vrijdag 11 juni 2010

weekje thuis in Palo Alto :)

Een weekje thuis wilt niet zeggen een weekje stilzitten, neen!

In de agenda staat een afspraak bij de garage voor het onderhoud van onze wagen. Er rammelt vanalles aan en hij heeft al zwaar afgezien de laatste 5 maand. Al 10000 miles op de teller sinds de aankoop en is niet meer van de jongste.  De slijtage eist zijn tol. het verdict: computerproblemen, een aantal foutmeldingen met tot gevolg dat ik de auto voor 2 dagen kwijt ben zodat ze kunnen uitzoeken wat er scheelt. Wat is dat toch met al dat electronisch gedoe, waarom geen goede oude mechaniek meer, dan weet ge tenminste dat het kapot is of niet, geen mogelijke foutmeldingen en al die electronica is fameus duur.
Ondertussen heb ik deze week ook twee nieuwe hobbies aan mijn lijstje toegevoegd, nl. airport shuttle en nederlandstalige tourguide in SF. Zou van beiden direct m'n job kunnen maken :)

De rest van de vrije tijd besteden we aan het opzoeken en nadenken over de politiek zodat we een beslissing maken voor wie we moeten stemmen in België , gelukkig bestaat er internet en kunnen we de meeste programma's volgen van één, zo ook al de discussies van de politici. Bovendien is er ook nog het sociaal netwerk van Belgen hier in de bay area.

Op woensdagavond zetten we onze kroegen(zoek)tocht verder met Belgica en deze keer belanden we in Scotty's op Emerson street... Zoals het goede Belgen betaamt, worden we al expert in het sluiten van restaurants en bars mede doordat natuurlijk de politiek en de 'gevoeligheden en geschillen' tussen Vlaanderen en Wallonie het best tussen pot en pint bestudeerd kan worden.

Vrijdagavond is het de beurt aan de South Bay Belgians en zijt maar zeker dat ook hier de politiek gespreksonderwerp nr. 1 was. We hebben deze keer afgesproken in de buurt van San Jose, Santana Row. Dit is een winkelwandelstraat waar alle rijken met hun auto's en mooie vrouwen showen, zoals de marokkanen, met hun bmw met open raampjes, toertjes draaien op het fochplein, alleen is het hier dan in een Ferrari, Maserati of Porsche :)
Dit complex is nog maar een paar jaar oud en is een 'hit in the rose' ! Het is één van de weinige plaatsen waar er een verkeersvrije straat is met gezellige terrasjes en lounche bars met zetels en poefs... Ze proberen hier de Europese gezelligheid na te bootsen, maar ondanks dat het allemaal wat fake aanvoelt, kunnen we de terrasjes en het goede eten wel smaken. 

De andere weekavonden worden volledig gewijd aan basketbal want de NBA finals tussen de LA Lakers en de Boston Celtics zijn begonnen, op dinsdag, donderdag en zondag zitten we braaf op post achter de tv, echt spannende wedstrijden zijn het niet op zich, maar er wordt hier wel vurig gesupportert op de bank. Niet alleen rechtspringen van de bank, schreeuwen op de scheidsrechter, maar zelfs ook trashtalk via facebook!
Nathalie, collega van Olivier en wonende in Boston, is grote fan van Boston en wij van de Lakers dus iedere keer tijdens de match ontstaat er spontaan een 'gezellige' conversatie op facebook tijdens de wedstrijd.


UPDATE 17 juni 2010: uiteindelijk zijn het 7 wedstrijden geworden met de Lakers die aan het langste eind trokken. Voor alle info en statistieken: klik hier.

Olivier was niet te houden en ik heb een paar keer moeten wegduiken om niet KO te worden geslagen, zo nerveus en agressief werd er gesupportert en soms zelfs 'meegespeeld'.
Aan Nathalie: afspraak op facebook of live bij de volgende NBA game tussen Boston en Lakers/Warriors!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten