zondag 20 juni 2010

Belgica weekend: pannekoeken en uitstap Angel Island

zaterdag 19 juni

Spontaan uit het niks hebben we het ganse weekend ingevuld in het gezelschap van de Belgica hardcore.

's zaterdags staat er pannekoeken bakken op het programma ten huize Nicholas & Stephanie, we hebben eerst een discussie over het recept of we nu gewone bloem of zelfrijzende bloem gaan gebruiken. 'Ons kookboek' van de KVLV, de beste referentie bij uitstek wordt geraadpleegd en de messen en vorken tijdelijk terug opgeborgen...
Als compromis maken we van elk een kom beslag en dan maar bakken... Ondertussen komen de gesprekken weer op gang over de politiek in Belgie en BHV. Tijd om wat stoom af te laten en de pannekoeken te verwerken, we besluiten om te gaan basketten op het pleintje een beetje verder in de wijk. Iedereen vliegt er stevig in en na dik anderhalf uur basketbal wordt de schade opgemeten: blaren , blauwe plekken en bij sommige een gekwetst ego.
Als afsluiter spreken we af om morgen een uitstap te doen en verhuizen we naar 'Casa Pierre' waar we de BBQ op zeer professionele manier aansteken (met de vlam in de pijp) en nog een partijtje poolen als afsluiter van de dag.

Zondag 20 juni

Onze uitstap gaat uiteindelijk na lang twijfelen en emailen toch door en we beslissen in extremis om Angel Island te bezoeken. Olivier, ik , Stephanie en Pierre van Belgica spreken af om samen dit onbekend stukje San Francisco te verkennen. Angel island, midden in de baai van San Francisco heeft jaren dienst gedaan als quarantaine en immigratie center, een soort westkust equivalent van Ellis island. Vandaag de dag is het een state park waar ge, na een tochtje met de ferryboot, kunt ontsnappen aan de stedelijke drukte . Bovendien hebben we het perfecte weer, het is een prachtige dag in SF, verwonderlijk helder, geen mist en warm, achteraf blijkt dit één van de beste dagen te zijn van heel de zomer...

We haasten ons naar San Francisco want de laatste ferry vandaag vertrekt om 11u20 aan de ferrybuilding, gelukkig hebben we geluk met het parkeren want op zondag is dit gratis en we vinden een ideaal plekje vlak bij de ferrybuilding. Nog snel ons lunchpakket samenstellen, appels en lekker brood. Om dan toch maar nipt de ferry van blue & Gold fleet te halen.
Bij het uitvaren komen we een hele vloot oorlogsschepen tegen, zowel Amerikaanse, Japanse en Russische marineschepen liggen in de haven, en het russische admiraalsschip komt binnengevaren onder zwaar escorte, we zwaaien even , maar de mannen in houding op het dek blijven mooi in houding , enkel de kustwacht met mitrailette zwaait even.



Op de boot zijn we toch blij dat we een trui hebben meegenomen want de boottocht naar Angel island is winderig , maar als we aanmeren voelen we de zon al zijn werk doen.
Het is een drukke dag, want het is vaderdag en wij zijn niet de enigen geweest met het gedacht om naar Angel Island te gaan.  We hebben maar een 4tal uur voordat de laatste ferry terug naar het vasteland vertrekt en besluiten om naar de top van mount Livermore te wandelen. een dik uurtje wandelen. Maar gelukkig zitten er bij de vaders niet veel sportievelingen tussen , dus het trail naar de top van Mount Livermore is nog verdacht rustig.



Onderweg hebben we prachtige vergezichten , zowel natuur (Mount Tamalpais) als downtown SF kunnen we zien terwijl het pad rondom het eiland omhoog draait, zo krijgen we een zicht op heel de baai. Boven op de top worden we beloond met een prachtig zicht 360° rondom en bovendien staat er een strategisch geplaatste picnicbank die we direct inpalmen om gezellig te lunchen, genietend van het uitzicht.


We blijven nog wat zitten om alles goed in ons op te nemen met in het achterhoofd houdend dat we op tijd naar beneden moeten wandelen om de laatste ferry richting SF terug te kunnen nemen, we hebben een dik half uur nodig om terug naar beneden te geraken , wandelend door het wuivende gras en ondertussen roofvogels en zeilbootjes spottend.


Door de kille wind boven aan de top zijn we vergeten dat de Californische zon fel kan branden en we zien allemaal goed rood wanneer we beneden komen. Pierre besluit om toch even te zwemmen in het verfrissende water in Ayala cove, ookal hebben we geen zwemgerief mee en hij is maar amper opgedroogd als we moeten beginnen lopen om nog op tijd de ferry te halen. We hebben geluk 5 minuten later vertrekt de boot , ookal komen er nog een aantal mensen aangelopen.

Op de boot springt er mij een funny fact of eerder een vraag te binnen: Waarom is er een sunsettrail als ge niet tot zonsondergang kunt blijven. tenzij ge overnacht of een zeilboot ter beschikking hebt?1 Sja origineel zijn ze hier niet, dat is ons al meermaals opgevallen. We plagen Nicholas nog wat per telefoon door hem wijs te maken dat we heel de dag aan het zeilen waren met Arne en verder genieten we van de terugvaart naar Downtown.



Op de weg naar huis , maken we nog een kleine detour via Twin Peaks om aan Stéphanie en Pierre nog het mooie panoramisch zicht te laten zien op SF nu het zo'n helder weer is en om de ander Belgica people nog een mooie spot te tonen, want blijkt dat ze hier nog nooit gepasseerd waren , ookal zitten ze hier al een half jaar langer dan ons.

We eindigen de dag met een echte belgische bbq en een paar flessen wijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten