zondag 27 juni 2010

Gay Pride parade

San Francisco heeft een grote LGBT (lesbians/gays/bi/transsexual) community en de inwoners van SF zijn heel open tov de holebi gemeenschap en vandaag staat er één van de hoogtepunten op de kalender van deze community: de 40ste gay pride parade op Market street, San Francisco.

We hebben afgesproken met de canadezen Marie en Jason om samen de sfeer te gaan opsnuiven op deze zonnige lentedag, tegen 10 am zetten we aan om een gunstig plaatsje te vinden langs het parkoer en Olivier en Jason duiken meteen de plaatselijke Starbucks in om nog een koek en koffie naar binnen spelen.
Een half uurtje later zien we het begin van de parade op ons afkomen en zijn we vertrokken voor display van een kleurige benden voor een 5tal uur.

Homo's en lesbiennes op motors, vespa's, fietsen,...
cheerleaders en marching bands, grappige of origineel verklede mensen zoals de cupcakes, de kerstman, een engeltje etc. vertegenwoordiging van politie, brandweer, google,...
schaars geklede mannen en vrouwen, soms een beetje teveel pride tentoonspreidend en bekende mensen zoals de Backstreet Boys en lokale politici...
en natuurlijk de gesponsorde trucks met luide dansmuziek en alom tegenwoordig de regenboogkleuren.
Een leuk bont allegaartje en een enorm leuke sfeer onder een stralende lentezon (26 graden), meer moet dat niet zijn. De ambiance is zeer vergelijkbaar met de 'love parade' of de carnavalsoptocht in Aalst. We staand dus al snel mee te shaken op de muziek en te zwaaien en te springen.


Olivier en Jason vervelen zich al snel en kijken liever naar de voetbalmatch Argentinie - Mexico op het WK in Zuid-Afrika in een van de kroegen op Market. Marie heeft voor de gelegenheid een roze pruik mee en deze heeft veel succes, we krijgen veel knipoogjes, verzoeken om mee op de foto te staan en het werkt als een magneet voor promo materiaal. We schudden bijna zowaar de hand van Gavin Newsom, de burgemeester van San Francisco, die ook meestapt in de optocht en vooral bekend is wegens zijn inzet voor het legaliseren van het homo huwelijk.


Tegen 5pm passeren de laatste wagens en moe van het dansen en schreeuwen, wandelen we met een zakje vol promomateriaal naar het einde van Market St. om onze innerlijke ziel te versterken met mexican food op een terras aan de Ferrybuilding waar het opmerkelijk kalm is, een welgekomen stilte na de storm en de stoelen waren ook een verademing na een ganse dag recht te staan.

Voor wie meer wilt zien, ik heb mij uitgeleefd met mijn fototoestel en een massa aan sfeerbeelden getrokken te zien in onderstaand album.
Gay Pride Parade SF

1 opmerking:

  1. reacties via facebook:

    * Jack Nullens: Als je zelf wil meedoen volgend jaar? Ik heb wel enkele ideetjes :-))
    October 25, 2010 at 3:50am

    * Sarah Nullens: Wil je daarmee zeggen dat je zelf interesse hebt om mee te doen papa?? :-p
    October 25, 2010 at 12:01pm

    * Leen De Meulenaer: niet aan de gay pride parade, maar Halloween staat wel voor de deur, enige suggesties voor kostuum?
    October 25, 2010 at 5:31pm

    * Sarah Nullens: Een pompoen? :-)
    October 26, 2010 at 9:19am

    * Jack Nullens spiderman!
    October 27, 2010 at 3:02am

    BeantwoordenVerwijderen