zaterdag 21 augustus 2010

BBQ Anneleen & Raf en Marine headlands

Een van Olivier's collega's op ESAT volgt in onze voetsporen en ze (Anneleen en Raf) doen ook de grote oversteek...
Anneleen gaat echter bij de concurrent aan de slag: University of Berkeley. Ze hebben via belgen een leuk huis gevonden aan de andere kant van de bay tussen Oakland en Sacramento, Pinole. Een dikke week geleden zijn ze toegekomen en vandaag zijn we uitgenodigd voor een BBQ.

We besluiten om wat eerder te vertekken om in San Francisco nog de enkele unknown spots te bezoeken. Op ons programma staat nog steeds de Marine headlands aangezien we vorige keer daar te laat waren en alles reeds toe was.
We hebben pech onderweg en staan lang in de file.
Uitzonderlijk voor de tijd van het jaar is er geen mist te bespeuren, maar er staat wel een kille wind.
We arriveren pas rond 2u45 aan het visitor center. Eindelijk zet ik de ontbrekende stempels in mijn paspoort en we rijden verder naar Point Bonita om daar te genieten van een heel ver zicht op de baai, de brug en downtown San Francisco.


We waren van plan om Point Bonita lighthouse te bezoeken maar blijkt dat dit al sluit om 15u en we mogen enkel nog even door de tunnel wandelen om op het uiteinde de vuurtoren te aanschouwen op de kliffen, alsook het zicht naar de overkant waar we lands end, Cliffhouse en zelfs ocean beach kunnen zien.


We zetten aan om via de noordkant door te rijden naar Anneleen en Raf, maar stoppen nog snel aan fort Baker om van daaruit nog vanuit een ander standpunt de bay te bewonderen.

ik durft nu te claimen dat ik de golden gate brug vanuit bijna alle hoeken heb gezien, buiten het zicht vanuit een bootje onder de brug, vanuit een vliegtuigje boven de brug en staande vanop de top van de pilaren!


We arriveren op typisch belgische wijze wat te laat op de afspraak bij Anneleen en Raf, maar krijgen direct een rondleiding in hun huis en schuiven aan tafel voor een bijna typisch Amerikaanse BBQ: maiskolven en vlees.
We wisselen wat interessante roddels en weetjes uit en ze krijgen een massa aan informatie over do and don'ts en dan beginnen we geanimeerd de verschillen op te sommen tussen US en Europa, het gesprek bij uitstek onder 'foreigners'

Een avond die zeker voor herhaling vatbaar is.

1 opmerking:

  1. Daar moeten we dan maar eens werk van maken :)

    Groetjes,
    Anneleen en Raf

    BeantwoordenVerwijderen