zondag 1 augustus 2010

familiebezoek the aftermath: San Francisco

Zaterdag 31 juli 2010

Vandaag is het de beurt aan Marijke en Philippe om San Francisco te verkennen. We vertrekken vroeg en beginnen aan de 49 scenic drive die ik nu al met mijn ogen toe kan rijden. Via Cliff house gaan we verder naar Baker beach waar we de Golden Gate bridge toch nog deels kunnen zien onder de mist. Gelukkig lost de mist snel op en wanneer we aan Fort Point aankomen kunnen ze de brug in volle glorie zien.


Na wat springfoto's (tegelijkertijd onze ochtendgymnastiek) steken we de brug over en rijden door naar Muir Woods. Het is echter redelijk druk waardoor we besluiten om maar de Muir shuttle te nemen ipv onze tijd te verdoen aan parking zoeken. Gelukkig komt er meteen eentje af en om 11u komen we toe aan de ingang waar we op het gemak het interpretive trail afwandelen en een lekker organisch tomatensoepje verorberen, voordat we terug de shuttle nemen naar onze auto.

Rond 1pm rijden we terug de stad binnen en pikken weer aan op de scenic drive aan Civic center waar de officiële start is van de scenic drive. De mist heeft ondertussen helemaal plaats geruimd voor het zonnetje en het belooft nog een warme dag te worden. We doorkruisen Japantown, Chinatown en rijden telegraph hill om vanaf Coit tower weer een overzicht van de baai te zien.


Tegen 4pm hebben we heel de stad kriskras doorgereden en alle bekende uitzichten meermaals gefotografeerd. Er staat ons nog een laatste stop op het programma; Twin Peaks (save the best for last). Maar eerst plakken we nog een extra bezienswaardigheid langs de route erbij: de beroemde painted ladies.
Tegen 5pm begint het wel wat frisser te worden door de aanwakkerende wind en begint de mist terug over de stad te trekken. We zijn dus maar juist op tijd om nog een helder zicht te hebben vanaf Twin Peaks en om de klassieke springfoto's nog eens te nemen. 


Zondag 1 augustus 2010

Dag 2 in San Francisco: het is een miezerige ochtend, ideaal weer voo Marijke en Philippe die in de voormiddag Alcatraz island gaan verkennen. Olivier en ik besluiten omwille van dit regenweer in tussentijd eens een bezoekje te brengen aan het Legion of Honor museum.


Terwijl mijn zusje en broertje zich amuseren met gevangene te spelen en hun tijd nemen om de audiotour helemaal te volgen, vullen wij onze tijd met het bekijken van de collectie schilderijen van bekende schilders zoals Rubens, Rembrandt, Matisse en Monet. Verder zijn er hier ook nog een allegaartje van Romeinse en Griekse standbeelden te zien en een echte mummie. Het is zeker eens de moeite om hier binnen te springen als men geïnteresseerd is in oude kunst. Bovendien kan je met je ticket ook dezelfde dag binnengaan in het De Young museum (en aan studentenprijs is dit goed te betalen).


We moeten ons zelfs haasten om op tijd terug aan de Alcatraz pier te zijn om Marijke en Philippe op te pikken. Van hieruit gaan we te voet verder en wandelen embarcadero af langs pier 39 (zeeleeuwen), eten wat aan fishermans wharf en springen binnen in het Maritime museum aan Hyde Pier.


Rond 2pm staan we in de rij aan te schuiven aan de Friedman Carroussel om op de Powell-Hyde cable car te springen en van Hyde street tot Union square aan de zijkant te hangen terwijl we de hellingen op en af denderen.


Aangezien er in Belgie geen IMAX theater meer is, willen Marijke en Philippe ook nog een 3D imax film meepikken voor ze morgen terug naar huis vliegen. Op Marketstreet in San Francisco is er het Metreon complex waar ze meerdere Imax schermen hebben. We eten in het filmcomplex en nemen dan onze brilletjes om om 8pm naar Inception in 3D te gaan kijken. Wanneer we om 10:30pm terug buiten staan, springen we weer op de cable cars die tot middernacht rijden en ervaren de 'rollercoaster'touristride nog eens in het donker.

Het waren 2 drukke dagen, maar zo hebben ze toch al hetgeen dat San Francisco te bieden heeft in een crash course gekregen :)

Nu ik al zo vaak iedereen heb rondgeleid, begint mijn guided tour stilaan geoptimaliseerd te geraken en heb ik zowel in mijn aanbod een guided tour by car "San Francisco highlights in one day" als een 2-daagse tour , deels met de auto, deels te voet. :) die naar eigen keuze kan aangepast worden om specifieke wensen te vervullen van de bezoekers zoals fietsen over de Golden Gate brug, Alcatraz bezoeken of gefascineerd blijven kijken naar de zeeleeuwen aan pier 39.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten