vrijdag 30 juli 2010

familiebezoek part 11: Los Angeles - San Francisco

Maandag 26 juli 2010

in Los Angeles draait het allemaal rond de filmindustrie, en wij gaan ons dan ook vandaag amuseren in filmstudio/pretpark Universal studios. 


Ik was hier al in april geweest met mijn schoonzusje, maar ondertussen is er al weer vanalles veranderd. Zo is er tijdens de studiotour de nieuwe attractie King Kong 360 3D bijgekomen waarbij we met 3D brilletjes gewapend aangevallen worden door wat dinosaurussen en King Kong ons komt redden. Deze leuke animatie komt met stip op nummer 1 te staan in het lijstje van universal arttracties!


Verder hebben we weer eens pech dat Wisteria lane afgesloten is wegens opnames, maar voor de rest is het de eerste keer dus is deze toer wel de moeite voor hen en ik zit eens aan de andere kant van het trammetje zodat ik (soms nog nieuwe) dingen van uit een andere hoek zie.

Na de studiotour gaan we verder naar beneden naar lot B, maar daar komen we tot de constatatie dat Backdraft is afgebrand en hierdoor is ook de special effects studio in vlammen opgegaan. Dit is blijkbaar al een tijdje geleden gebeurd en er is al een nieuwe special effect studio gebouwd op lot A met vernieuwde state to the art effecten (die mijn broertjes wel cool vonden).


Op het warmst van de dag gaan we in de Jurassic park attractie en het is eraan te merken dat het zomer is, want we komen kleddernat uit de bootjes (terwijl we in april amper nat waren). Het is me toch gelukt om een paar foto's te trekken voordat ik het toestel snel onder mijn t-shirt moest steken tegen het water...

De rest van de dag doen we alle andere attracties en shows met onder andere Shrek 3D en Terminator 3D en het house of horror waar Marijke en ik de slappe lach krijgen omdat we weten dat er iets gaat gebeuren en het dan toch nog verrassend is. Terwijl de meeste mensen hier gillend buiten komen, strompelen wij gierend van het lachen terug naar buiten :) Tegen 18u hebben we veruit alles gedaan. en zijn we het stilaan beu.

We eten in Universal city nog een crêpe met nutella en kijken nog een tijdje naar de skydive kunsten die daar in een windtunnel gedemonstreerd worden. 's Avonds eten we weer bij Sizzlers, gemakkelijk dichtbij en qua prijs/kwaliteit of eerder kwantiteit het beste. De serveerster herkent ons nog van gisteren en we worden weer royaal en vriendelijk bediend.

Dinsdag 27 juli 2010

Het is de laatste dag van ons allen samen. Vanavond stappen Ma, Pa en Eric terug het vliegtuig op richting België, terwijl ik met Philippe en Marijke langs de kust terugkeer naar San Francisco.

Warner Bros en de rest van de dag gezien door de ogen van Ma:

"Om 9u30 hebben we een VIP tour bij de Warner Bros studios. Deze toer is in kleine groepjes van 12 personen en een gids. Hij geeft goed uitleg. Hier en daar mogen we uitstappen en op de stages binnengaan. We zien de soundstages van the Mentalist (360, 1 camera) en van The Big Bang Theory (geen 360, meerdere camera’s en met publiek). Ook mogen we door de straten lopen, de valse muren betasten, in een leeg huis gaan, de merktekens voor de acteurs worden aangeduid. Hij toont ons waar de scene van Spiderman die een kus geeft in de regen was."


"We mogen in het decor van Friends en komen George Lopez tegen, een bekende showpresentator (die wij van toeten nog blazen kennen).. Daarna bezoeken we het museum waar de speciale auto’s van verschillende films staan. Er wordt een foto van onze groep gemaakt voor een green screen en als afsluiter zien we het museum met kostuums en attributen van Batman, the matrix,... en heel veel van Harry Potter. De Hoed werd boven ons hoofd gehouden om te zeggen tot welke groep we behoorden (Van Harry Potter). De beveiliging is er wel hoog. Alles wordt gecontroleerd en gecheckt."

"Als laatste willen we nog een bezoekje brengen aan het Getty Center. De parking is eigenlijk vol, maar toch maar eens proberen en met veel geluk vinden we nog een parkeerplaats, echt toevallig dat er dat moment een plaats is vrijgekomen. Vanaf de parking rijden we eerst met een treintje op een luchtspoor naar het center zelf. Daar aangekomen gaan we eerst iets eten en bekijken de tuinen waar veel bloemen en planten in bloei staan en de buitenkant van het speciale gebouw."


"Rond 16u springen we terug op de shuttle-trein naar de parking om van hieruit naar de luchthaven te rijden om bij Alamo de auto binnen te brengen. Rond 17u komen we daar toe en nemen met al onze bagage de shuttle naar de luchthaven. Rond 18u checken we in en nemen we afscheid van Leen, Marijke en Philippe die nog wat langer in US blijven."

Wanneer Ma, Pa en Eric door de douane zijn, nemen wij onze valiezen en stappen op de shuttle richting rental car pick up. Na afscheid te hebben genomen van de gouden Toyota Sienna tank waar we zo'n 3443 mijl  (5500 km) mee hebben gereden, gaan we nu onze nieuwe auto oppikken.
Voor deze laatste dagen hebben we immers een cabrio gehuurd die we vanavond nog moeten gaan ophalen. We kiezen in de garage voor een rode ford mustang convertible en puzzelen dan nog een beetje om al onze koffers van 3 man in de kleine koffer te krijgen. Na wat duw en trekwerk, lukt het ons en zoeken we in de buurt van LAX een motel om te overnachten.

Woensdag 28 juli 2010

Marijke en Philippe hebben Los Angeles en meer specifiek Hollywood nog niet gezien, vermits de anderen dit hadden gedaan voordat ze naar San Francisco kwamen. Daarom blijven we vandaag nog een dagje in LA rondhangen. We eten eerst als ontbijt donuts van bij Randy's donuts (de lekkerste donuts in de US). Vervolgens rijden we met open dak richting downtown LA om de Walt Disney concerthal van dichterbij te bekijken. (Marijke had als architecte zowel het Getty center als dit gebouw op haar to-do lijstje staan).


Daarna rijden we naar de Hollywood Walk of Fame waar we een klein uurtje rondkuieren op zoek naar grappige sterren en voetafdrukken aan Grauman's chinese theatre. Aangezien we een cabriolet hebben, cruisen we met stijl langs Sunset boulevard tot aan Santa Monica beach, waar we even zonnen en zwemmen.


Tegen de vroege avond passeren we nog even langs de Venice canals om dan naar de andere kant van de stad te rijden om de stad bij zonsondergang te zien aan Griffith observatory.


Blijkt dat er vanavond een mogelijkheid is om door de telescopen te kijken die op het dak van het observatory staan. We schuiven braafjes aan en kunnen al een blik werpen op Venus. Maar later op de avond zouden we ook Jupiter moeten kunnen zien en dit schijnt zeer de moeite te zijn. Alleen is het hele aanschuiven een belachelijk gedoe om in de telescoop te kijken... We staan een uur aan te schuiven en vlak voor we binnenmogen kruipen er een tiental mensen in de rij en dan doet die pippo vlak voor onze neus de deur dicht. Er ontstaat een hele discussie over dat hij dit al had gezegd lang geleden dat de deuren stipt op de minuut dicht moesten en het niet meer mogelijk was. Wij repliceren kwaad dat het ook niet normaal is dat er mensen zomaar snel voorsteken, maar de kerel is onvermurwbaar. Alle Amerikanen druipen gewoon af en enkel een aantal Europeanen die net als ons niet helemaal van België gekomen zijn om niks te zien te krijgen, blijven aandringen... Maar we trekken aan het kortste eind en de kerel houdt zich koppig aan de regels en maakt geen uitzondering voor de laatste 5 man. (compleet belachelijk, bij ons zou het niet waar geweest zijn). Bij deze zijn wij, tegen onze principes in, door de kerel over de streep getrokken om ook eens een hele slechte review op Yelp! neer te poten om onze frustraties en ongenoegen te uiten...


Opgefokt door heel het gedoe, besluiten we om LA te verlaten en al een stukje richting het noorden te rijden. Uiteindelijk houden we halt in Thousand Oaks waar we nog snel een hotel vinden.

Donderdag 29 juli 2010

Dag 24 van de rondreis en vandaag rijden we heel de Pacific hwy 1 af tot thuis in Palo Alto. We stoppen in de voormiddag aan de mission in Santa Barbara en kijken bij  San Simeon naar de zeeolifanten. Deze periode van het jaar zijn er ook een aantal mannetjes te zien die met veel machtsvertoon met elkaar vechten of al blubberend zich naar de zee slepen.


Aangezien de rest van de dag het vooral rijden is, valt er niet zoveel te vertellen en beelden zeggen meer dan woorden, daarom hier een selectie van ons avontuur in de cabrio...


Vlak voor valavond komen we toe in Palo Alto. Als afsluiter rijdt Philippe nog een toertje rond ons appartementencomplex zodat hij ook kan zeggen dat hij met een Mustang heeft gereden ;). Olivier wilt ook wel een keertje rijden dus zit hij achter het stuur om de auto terug te brengen naar de luchthaven. Philippe en Olivier hadden er echter niet aan gedacht dat het in San Francisco in de avond wel eens koud kan zijn en rijden koppig met open dak. Ze hebben het dan ook ijskoud als ze toekomen aan de rental return...

's Avonds zijn we nog uitgenodigd op een barbecue bij Gemma en Borja, Spaanse vrienden vanop Stanford. Philippe en Marijke gaan ook even mee, maar tegen elf uur is bij ons allemaal de kaars ver uit.

Vrijdag 30 juli 2010

We kunnen eindelijk eens uitslapen. In de namiddag hebben we een whalewatching tour vastgelegd en we vertrekken tegen de middag al naar Santa Cruz, er zijn niet veel surfers te spotten en dan worden we ook nog eens opgebeld met de melding dat de whale watching tour is afgelast omwille van mist in Monterey. We geloven het eerst niet aangezien Santa Cruz aan de andere kant van de Monterey bay ligt en er hier geen mist te bespeuren is. We rijden daarom toch nog even richting Monterey, maar halverwege komt de mist opzetten en zien we geen steek meer. Spijtig voor Marijke en Philippe, maar we stoppen als alternatief aan New brigthon State beach, waar we nog wat kunnen uitrusten, zonnen en zwemmen, voordat we van een kale reis terugkeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten