woensdag 14 juli 2010

familiebezoek part 5: Zion - Bryce Canyon

Dinsdag 13 juli 2010

Dag 8 van onze roadtrip en vandaag verlaten we Zion en rijden naar Bryce. We checken uit en gaan nog even binnen aan de lobby van de lodge waar ze een Wildlife museum hebben om de collectie van opgezette dieren die hier in de omgeving voorkomen te bekijken. Onze bearcount gaat zo snel de hoogte in, tot nu toe hebben we al 2 levende en 10 opgezette beren tegen gekomen :)


Voordat we doorrijden naar Bryce, gaan we nog een voormiddag in Zion wandelen. Deze keer gaan we aan de andere kant van de vallei een stuk omhoog richting Hidden Canyon, we laten de auto achter op de parking en nemen de shuttle tot aan Wheeping Rock. Daar wandelen we eerst het trail naar de Hidden Canyon tot aan de natural bridge.


Het is weer een stevige klim en hier en daar is het pad uitdagend en moeilijk, we moeten af en toe klimmen over grote rotsblokken en bomen en goed vasthouden aan de kettingen om niet weg te glijden tot we aan de verscholen canyon komen waarin er een kleine boog verborgen ligt. Marijke, Philippe en Eric klimmen nog even verder om bovenop deze brug te staan. Aan de voet van de brug  eten we een versnapering (banaan,koek) om terug op krachten te komen van al ons rondklauteren eer we terug naar beneden wandelen. Uiteindelijk wandelen we een goede 2,5u en om af te ronden gaan we beneden nog even naar de Wheeping Rock kijken met de hangende bomen.

Wanneer we met de shuttle terugkeren naar de parking, houden we nog twee tussenstops voor we vertrekken. De eerste stop is aan de Zion Lodge om een verdiende fruitsmoothie of ijsje binnen te spelenm uitrustend op het gras. We stappen ook nog even af aan de Court of the Patriarchs, waar we even naar het vistapoint wandelen om dan direct de volgende shuttle terug op te springen richting auto.

We verlaten het park via de Carmel Hwy door de smalle tunnel en langs de checkerboard Mesa. We stoppen juist buiten het park bij een bizon ranch om even naar de grazende bizons te kijken met in de achtergrond een zicht op een stuk van de Escalante Grand Staircase. We rijden verder via 89 en de scenic byway 12 richting Bryce NP, naar verluid één van de mooiste scenic byways in de US die Bryce canyon met Capitol Reef verbindt. Na een paar mijl op hwy 12, beginnen we al de schoonheid te zien en komen we langs de eerste zandsteenformaties.


We stoppen even aan Red Canyon op hwy 12, we wandelen de fotoloop en krijgen al een eerst indruk van de hoodoos in dit landschap.


Onze eindbestemming voor vandaag is Bryce Canyon en rond 18u arriveren we aan het visitor center. Net op tijd om nog naar de zonsondergang te kijken waarbij de hoodoos (zandpijlers of aardpiramides) het beste belicht worden en het allemaal wat magischer en mysterieuzer maakt. In het visitor center hebben ze ons de beste plaatsen aangeduid om te gaan kijken en we stoppen eerst aan Bryce point vermits dit punt het verste weg ligt. Het is een prachtig uitzicht en we spotten een aantal arenden op de top van een hoodoo, dus blijven we een tijdje birdwatchen met de verrekijker alvorens naar het volgende punt te gaan.


Van zodra de zon te ver gezakt is, verhuizen we naar Inspiration point om de zon volledig te zien onder gaan. Op het uitkijkpunt komen we een hele hoop Belgen (van Mechelen en Walen) tegen waar mee blijven babbelen tot de zon zo goed als onder is en iedereen rondom ons al weg was.

Nadien gaan we naar ons hotel dat net buiten het park ligt en we hopen nog iets te kunnen eten op dit late uur (hier in de US zijn ze niet echt gewend van laat open te blijven en rond 21u zijn de meeste restaurants al gesloten, wat wij al menigmaal persoonlijk hebben mogen ondervinden). Gelukkig heeft het de persoon aan het onthaal vlug telefonisch gereserveerd in het nabijgelegen restaurant want het is maar open tot 22u. We laten het Mexicaans eten: taco’s, taco salade en burgers ons smaken na deze lange dag.


Woensdag 14 juli 2010

Vandaag gaan we Bryce Canyon national park verder verkennen en het wordt al interessant vanaf we de ingang binnenrijden. Even verder langs de weg zien we een hele weide vol prairiehonden. Het zijn hele grappige beestjes en we blijven dus even kijken.


Daarna vatten we onze wandeling van de dag aan: we zullen afdalen in de canyon tussen de hoodoos om 3 mijl later terug boven te staan via een deel van het Navajo looptrail (aangezien het Wall street gedeelte door een rockslide gesloten is, is het niet mogelijk om de loop af te maken) gecombineerd met het Queens Garden trail en een stukje rim trail waardoor dit één van de mooiste scenic walks in Bryce is. We vertrekken vanaf Sunset point om zo naar Sunrise point te gaan. Onderweg komen we verschillende zandsteenformaties met eigenaardige vormen tegen en sommige zijn zo intrigerend dat ze zelfs ronkende namen zoals Thor's hammer, two bridges, Queen Victoria, Gullivers castle en the sinking ship meekrijgen. Aangezien beelden hier veel meer zeggen dan worden, hier een paar sfeerfoto's van de wandeling.

 
 
 
 
 

Tegen de middag staan we terug aan Sunrise point en keren terug naar het hotel om te eten en wat uit te rusten, want het is weer warm (40C) dus houden we een siesta op de middag en gaan even zwemmen.

In de late namiddag, als we wat bekomen zijn, gaan we terug naar het park om de rest van de scenic drive te doen met alle uitkijkpunten die nog een eind verder dan Bryce point liggen. We gaan de viewpoints af van verst naar dichstbijgelegen, van Rainbow point tot Fairyland canyon, en zien onderweg reeën en antilopen. Op het verste uitkijkpunt (Rainbow point) doen we nog een kleine wandeling om de zeer oude bomen, de Bristlecone pines te zien (bristlecone trail). Bij de andere viewpoints slaagt de vermoeidheid toe mede door de warmte en springen we steeds even in en uit de auto om de belangrijkste vergezichten en natuurlijke structuren te zien.


Als ze aan het visitor center komen, springen we hier binnen om de film over het park te bekijken en te genieten van de airco om daarna nog naar het laatste uitkijkpunt (Fairyland Canyon) van de dag te gaan.

We gaan nog eens eten in het restaurant vlakbij want gisteren had het enorm goed gesmaakt en het is niet evident om goed eten te vinden en we hebben nog wel eens zin in Mexicaans. We gaan vroeg slapen want we zijn van plan om morgen ook in dit park de zonsopgang te bekijken (beste en mooiste moment om de hoodoos in het amfitheater van Bryce canyon te zien) en er staat ook een lange tocht op het programma helemaal van Bryce naar Moab.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten