maandag 23 augustus 2010

Heat wave SF


Al heel de zomer is het kouder dan normaal, maar dit weekend ging het kwik de hoogte in en vandaag en morgen geven ze zelfs temperaturen rond de 30 graden in San Francisco. Heel uitzonderlijk als ge weet dat de gemiddelde temperatuur in augustus rond de 17 graden ligt.
Hier in Palo Alto is het nog warmer. Aangezien het kustgebergte de mist tegenhoudt, is het iedere dag blauwe lucht en gemiddeld 23 graden. Dat wil zeggen dat deze dagen het kwik vlot over de 30 gaat met zelfs een piek tegen de 40 aan.
Als het te warm wordt in Palo Alto dan vluchten we naar SF, maar dat zal nu niet waar zijn. De enige 2 solutions om de dag door te komen: airco vollenbak of verfrissende duik in het zwembad en opdrogen in de schaduw.
Het enige voordeel is dat we eens echt kunnen genieten van een terrasje 's avonds. Normaal koelt het hier redelijk snel af eennaal de zon is onder gegaan, maar vandaag is het rond middernacht nog 20 graden...
Nog een cocktail en wat ijsblokjes en we are all set!

UPDATE: dinsdag 24 augustus nieuwe hitte records in bay area !!
Lees de details op deze site: http://mobile.sfgate.com/sfchron/db_41686/contentdetail.htm?contentguid=UqNtNBbN&src=cat

2 opmerkingen:

  1. Dag Leen en Olivier
    Als jullie dit lezen is U vakantie in Belgiƫ reeds voorbij. Zoals je dan zult ondervonden hebben is augustus en ook begin september een zeer natte bedoening geweest. Als wij dan lezen dat de temperaturen daar toch heel wat beter liggen zou je direct de overtseek willen maken (voor een tijdje). Maar ons Berthje is nog steeds aan de arbeid. Zij hoopt binnen een goede drie jaar te kunnen (mogen) stoppen.
    Jullie beleven daar een fantastische tijd. Regelmatig lezen wij Uw verslagen ter zake. Je zou er best een reisboek van kunnen maken, zeer interessant.
    Vele en lieve groeten
    Berthje en Stan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Berth en Stan,

    Een waarheid als een koe met maar 1 verschil. Heb jullie reactie al gelezen en onze vakantie in Belgie begint nog maar pas ;)
    Hebben na 5 maanden terug kennis gemaakt met het fenomeen 'regen' en al direct vastgezeten in de files wegens wegenwerken. AAh toch leuk om terug in ons Belgenlandje te zijn.

    Ben bezig met alle verhalen bij te werken en ben van plan om op einde van jaar er een boek van te laten maken...

    Jullie zijn altijd welkom in Palo Alto!

    Groetjes

    Leen en Olivier

    BeantwoordenVerwijderen