zondag 29 augustus 2010

1 jaar getrouwd

Een weekje te vroeg, maar we vieren ons 1 jaar getrouwd zijn, met een verrassing van Olivier:
Uit eten in San Francisco in een 1 michelin star restaurant, "Luce".

na het orienteering eerder deze dag, verfrissen we ons en vertrekken we richting San Francisco naar het InterContinental Hotel waar het restaurant gevestigd is. We zijn een beetje vroeg omdat we hadden gerekend op extra tijd voor druk verkeer en het zoeken van een parkeerplaats, maar we kunnen gebruik maken van de valetservice van het hotel en zijn dus wat aan de vroege kant.

Er zit nog niemand in het restaurant, maar we vragen van toch al aan tafel te kunnen gaan zitten omdat we de vermoeidheid voelen en ook al redelijk wat honger hebben. (normaal zijn Belgen altijd eerder late eters en worden we het restaurant uitgekuist, maar nu doen we het op z' amerikaans)

Het decor is wat raar aangezien er hele hoge plafonds zijn en ge eigenlijk deels in de lobby van het hotel zit. Maar Olivier heeft dit restaurant geselecteerd omwille van de bekendheid van de chef Dominique Crenn die mee heeft gedaan aan het TVprogramma 'Iron chef' en onlangs haar eerste michelin star heeft gekregen.


Het eten dat we op ons bord krijgen is redelijk goed, maar niet echt een michelin-ster waardig. Vergeleken met de gemiddelde amerikaanse kost is dit geweldig eten, maar in Belgie zijn we toch wel beter gewend en niet noodzakelijk in een sterrenrestaurant. (o.a. D'Hoogeschool in Leuven)
Het zal wel deels verschil van smaak zijn, zo vonden wij alles relatief droog bij het gebrek aan een goede saus, maar dat zou ook weer iets typisch Vlaams zijn, sauzen. Al bij al maken we er het beste van, de bediening is ook wat aan de trage kant (en ik begin mij een personage te voelen in "Mijn restaurant" die over vanalles commentaar heeft en klaagt en zaagt).


We laten het niet aan ons hart komen en genieten van het gezellig samenzijn en het feit dat we hier zijn om iets te vieren. Dat ene jaar getrouwd zijn, is voorbij gevlogen en ondertussen zijn we na 8 maanden ook al redelijk gesettled hier in de bay-area... Some will say, we are living the life in California :)

Toch missen we nog altijd ons Belgenlandje en dat is vandaag nog eens bewezen met het verschil aan kwaliteit etensgewijs. We spreken al dan niet voor de grap af dat we volgende keer toch maar beter eens in het Hof van Cleve zouden reserveren in Kruishoutem om goed te dineren en te vieren.

1 opmerking:

  1. Ook al is het ondertussen al 2.5 maand geleden, toch willen we jullie alsnog proficiat wensen met jullie 1-jarig jubileum.
    En wat dat eten betreft, daar kunnen we jullie enkel maar in bijstaan door te zeggen dat we in Belgiƫ inderdaad verwend zijn.

    BeantwoordenVerwijderen